Vilniuje lankėsi Švedijos transportininkai

autorius Solidarumas
62236496 427532308089503 3585558463863848960 n

2019 m. gegužės 10-11 dienomis LPS „Solidarumas” lankėsi transportininkai iš Švedijos, kurie yra užmezgę glaudžius kontaktus su Baltijos transporto profesine sąjunga „Solidarumas”. Švedijos atstovai, viešėdami Lietuvoje, bendravo su profesinių sąjungų atstovais, darbdaviais, kurie siunčia darbuotojus dirbti į Švediją ir su Linavos atstovais.

Švedijos transporto darbuotojų profesinė sąjunga, kuri yra tarptautinės transporto darbuotojų federacijos narė, siekia pasirašyti kolektyvines sutartis su Lietuvos darbdaviais, kurie siunčia darbuotojus dirbti į Švediją. Svečiai aiškinosi, kokias sutartis Lietuvos darbdaviams siūlo Švedijos darbdaviai, domėjosi darbuotojų atlyginimais ir sąlygomis, ypatingai darbo laiku.

Švedijos transportininkai puoselėja švedišką modelį – darbą su kolektyvinėmis sutartimis ir kviečia Lietuvos darbdavius perimti šį modelį. Transportininkai pasakojo, kokia kolektyvinės sutarties galia, kokios yra galimybės turėti gerą vardą versle, kaip tai padeda Švedijoje vystyti verslą.

Švedijos profesinių sąjungų atstovai patarė Lietuvos darbdaviams atsidaryti nedidelį ofisą Švedijoje, tikslu geriau komunikuoti su savo darbuotojais.

Susitikime Linavoje buvo aptartas mobilumo paketas.

Susitikime dalyvavo LPS „Solidarumas“ pirmininkės pavaduotojai Jovita Pretzsch ir Rimtautas Ramanauskas, bei Baltijos transporto preofesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas Gintaras Čiužas.

Parengė Jovita Pretzsch

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?