Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pareiškimas dėl dviejų darbuotojų žūties darbo vietoje

autorius Solidarumas
gelez

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pareiškimas Susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui.

 
LR Susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui,                                            2018-03-06 Nr. 10- 037
 
PAREIŠKIMAS
DĖL AB „LIETUVOS GELEŽINKELIAI” DARBUOTOJŲ ŽŪTIES DARBO VIETOJE
 
Mus sukrėtė dviejų geležinkeliečių, žuvusių šių metų kovo 5 d. darbo vietoje, mirtis. Šokiruoja tai, kad pernai beveik tuo pat metu dėl tų pačių priežasčių darbo vietoje irgi žuvo V.Į. AB „Lietuvos geležinkeliai” darbuotojas. Tai rodo, kad įmonės vadovybė išvadų po savo darbuotojo mirties nepadarė ir nesiėmė jokių veiksmų ateities tragedijoms užkirsti.
 
Dar daugiau, kai AB „Lietuvos geležinkeliai” darbuotojų profesinė sąjunga „Solidarumas” prieš keletą metų pradėjo kelti įvairias įmonėje pasitaikančias negeroves, susijusias su darbuotojų darbo saugumu, kurios kildavo dėl to, kad jie būdavo apkraunami papildomais darbais, verčiami dirbti ilgiau nei užtenka atstatyti darbingumą, apie nepakenčiamą psichologinę aplinką darbo aplinką, kuri net privedė du darbuotojus prie savižudybės, o vieną darbuotoją iki muštynių su savo viršininku, bei kitas problemas, šios valstybinės (!) įmonės administracija vietoj to, kad jas spręstų ėmė persekoti pačią profesinę sąjungą ir įvairiais pretekstais atleido iš darbo jos pirmininką Stanislavą Fedaravičių ir kitus aktyvius šios profesinės sąjungos narius.
 
Toks AB „Lietuvos geležinkeliai” vadovybės siekis gauti pelną bet kokiomis priemonėmis, ne priimant į darbą naujus darbuotojus, o papildomu darbu apkraunant esamus darbuotojus, nenoras įsiklausyti į darbuotojų keliamas problemas ir vykdyti europinį socialinį dialogą su profesinėmis sąjungomis sukuria prielaidas naujoms tragedijoms šioje įmonėje įvykti ir trukdo sėkmingam jos darbui.
 
Todėl reikalaujame Jūsų pavaldume esančioje įmonėje imtis priemonių užkirsti kelią nelaimingiems atsitikimams darbe, sumokėti žuvusiųjų artimiesiems deramas kompensacijas ir pradėti visapusišką socialinį dialogą su  AB „Lietuvos geležinkeliai” darbuotojų profesine sąjunga „Solidarumas”.
 
 
Pirmininkės pavaduotojas                                                                     Rimtautas Ramanauskas
 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?