Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas” susitiko su Seimo Nacionalinio saugumo komiteto pirmininku Vytautu Baku

autorius Solidarumas
bakas su profs

2017 m. spalio 6 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė, jos pavaduotojas Rimtautas Ramanauskas, atsakingoji sekretorė Jovita Pretzsch ir valdybos narys Ričardas Garuolis susitiko su Seimo Nacionalinio saugumo komiteto pirmininku Vytautu Baku.

Socialinė aplinka bet kurioje šalyje yra tiesiogiai susijusi ir su tos šalies nacionaliniu saugumu. Jei šalies piliečiai skursta, jaučia, kad jų poreikiai valdžiai nerūpi, jie nustoja jaustis savo šalies šeimininkais, sumažėjo jų noras agresijos atveju savo šalį ginti, jie lengviau pasiduoda priešiškai propagandai, kad okupantai geriau išspręs jų problemas, nei jų rinkta valdžia. Be to, milžiniška emigracija silpnina Lietuvos gynybinį pajėgumą, nes mažėja gyventojų ir vyrų, galinčių ginti Lietuvą.

Profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė kreipėsi į Vytautą Baką ir kaip į buvusį profesinių sąjungų lyderį, prašydama pagalbos sprendžiant socialines darbuotojų problemas. Buvo aptarti planai reorganizuoti valstybines kelių remonto ir vandentvarkos įmones, sujungiant jas į vieną įmonę. Kaip parodė patirtis tokie iš esmės reikalingi pertvarkymai valstybinėse įmonėse dažnai pablogina darbuotojų darbo sąlygas rajonuose, kuriuose ir taip trūksta darbo vietų, išauga nedarbas, todėl vykdant reformas būtinas nuolatinis socialinis dialogas tarp valstybės ir profesinių sąjungų. Buvo aptarti būdai kaip pagerinti Trišalės tarybos veiklą.

Vytautas Bakas papasakojo apie valdančiosios koalicijos ir Vyriausybės planus bei Seime įregistruotas įstatymų pataisas, siekiant pagerinti socialinę padėtį Lietuvoje. Jis užtikrino, kad Vyriausybė ir toliau ketina skatinti šakinių sutarčių pasirašymą.

Buvo sutarta ir toliau bendradarbiauti keičiantis informacija bei priimant darbuotojams naudingus įstatymus.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?