Susitikimas Kalėjimų departamente

autorius Ričardas

2022 m. lapkričio 21 d. Lietuvos kalėjimų departamente Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė, jos pavaduotojas Ričardas Garuolis, Kauno apskrities policijos ir kitų teisėsaugos darbuotojų profesinės sąjungos komiteto nariai Dainius Čekauskas ir Zurab Sopromadzė, Vš.Į. „Mūsų amatai“ profesinės sąjungos pirmininkė Jurgita Pociūnienė susitiko su Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotoja Ligita Valalyte, Personalo skyriaus vedėja Donata Kračkiene ir kitais atsakingais departamento atstovais.

Susitikimo metu aptarti darbuotojams svarbūs klausimai, susiję su Všį. „Mūsų amatai“ bankroto procedūra. Kartu ieškota būdų ką reikėtų padaryti, kad ilgius metus šioje dabar bankrutavusioje įmonėje dirbę darbuotojai nenukentėtų.

Dainius Čekauskas pateikė pasiūlymus kaip sustiprinti socialinį dialogą įkalinimo įstaigose, kad darbuotojams svarbūs klausimai būtų tinkamai sprendžiami.

Susitikimo metu taip pat aptarta šiuo metu vykdoma įkalinimo įstaigų pertvarka, o departamento atstovai atsakė į gausius profesinių sąjungų atstovų klausimus.