Reikalaujama didinti Policijos finansavimą

autorius Darius

Kauno apskrities policijos ir kitų teisėsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Genovaitė Mackevičienė ir Lietuvos profesinės sąjungos “Solidarumas” generalinė sekretorė Daiva Kvedaraitė Seime dalyvauja konferencijoje “Policija šiandien”.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilyte-Nielsen, sveikindama renginio dalyvius su artėjančia profesine švente, išreiškė tikėjimą, jog naujo politinio ciklo vienu iš svarbiausiu darbų išliks deramo atlyginimo užtikrinimas policijos pareigūnams ir visiems kitiems nuo kurių priklauso visuomenės saugumo užtikrinimas.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, savo ruožtu, teigia, kad pareigūnų atlyginimai išliks jos prioritetu kalbantis su premjere ir finansų ministre, nepriklausomai nuo to ji bus ministre, ar ne.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla pripažįsta, kad per ketverius metus 99 mln. eurų išaugusį policijos finansavimą “suvalgė” infliacija. Amt jo, policija kaip darbdavys tampa nekonkurencingas ir nepatrauklus į tarnybą ateinantiems naujiems pareigūnams. 

Pasak G. Mackevičienės priimant konferencijos rezoliuciją tikimasi akcentuoti ne tik mažus pareigūnų atlyginimus, tačiau ir kelis metus nežinioje pakibusiais pareigūnų pensijų įstatymo pataisas bei policininko profesijos prestižo auginimą, be kurio pasiliekama be atsinaujinimo, o tai reiškia didesnį darbo krūvį jau dirbantiems ir spaudimą dirbti viršvalandžius.

Palikti komentarą