Lietuvos Prezidentas susirūpino trikdžiais teikiant greitąją medicinos pagalbą

autorius Ričardas

2024 m. liepos 29 d. Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ gavo iš Lietuvos Prezidento kanceliarijos atsakymą dėl savo rašto „Dėl trikdžių teikiant Greitosios medicinos pagalbą“, kuriame nurodė, kad Prezidentas su šiuo raštu susipažino ir dėl šio klausimo jis kreipėsi Lietuvos Sveikatos apsaugos ministeriją.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė kreipėsi į Ministrę Pirmininkę I. Šimonytę, ragindama pašalinti trikdžius, kurie trukdo teikti greitąją medicinos pagalbą (GMP), nes GMP brigados pradėjo teikti jai nebūdingos pacientų pavežėjimo į gydymo įstaigas paslaugas. Skaityti čia.

Visą Prezidentūros atsakymą skaityti žemiau.

Lietuvos profesinės sąjungos Solidarumas pirmininkei Kristinai Krupavičienei

2024-07-   Nr. (1D-2032)-2D-

Į 2024-07-22 Nr. 10-134

DĖL JŪSŲ KREIPIMOSI

Gerbiamoji Kristina Krupavičiene,

Su Jūsų kreipimosi Dėl trikdžių suteikiant greitosios medicinos pagalbą, adresuoto Lietuvos Respublikos Ministrei Pirmininkei Ingridai Šimonytei, kopija, skirta Lietuvos Respublikos Prezidentui Gitanui Nausėdai, yra susipažinta.

Informuojame, kad dėl Jūsų kreipimosi nagrinėjimo kreipėmės į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministeriją. Ši institucija informuos Jus apie nagrinėjimo rezultatus pagal kompetenciją.

Dėkojame už Jūsų pateiktą informaciją ir išsakytą poziciją keliamais klausimais.

Pagarbiai

Vedėja                                                                                                   Asta Bogušienė