Apgintas dar vienas UAB „Kauno autobusai“ darbuotojas

autorius Ričardas

2024 m. liepos 1 d. Kauno apylinkės teismas priėmė sprendimą dėl UAB „Kauno autobusai“ darbuotojo R.B., kuris 2023 m. gegužės 23 d. vairuodamas staiga stabdė troleibusą dėl ko susižeidė keleivė H.P.

Dėl šio įvykio vairuotojui R.B. grėsė baudžiamoji atsakomybė ir 3 000 eurų ieškinys už keleivės sveikatai padarytą žalą.

Savo profesinės sąjungos narį ėmėsi ginti Broniaus Bučelio vadovaujama UAB „Kauno autobusai“ profesinė sąjunga, kuri surado advokatą ir apmokėjo jo išlaidas.

Profesionalios gynybos dėka 33- jus metus vairuotoju dirbęs R.B. išvengė baudžiamosios atsakomybės, o nukentėjusiajai buvo priteista mažesnė – 500 eurų kompensaciją už laikiną sveikatos sutrikdymą.

UAB „Kauno autobusai“ profesinės sąjungos pirmininkas B. Bučelis džiaugėsi šiuo teismo sprendimu.

„Tai ne pirmas toks atvejis, kai darbuotojas buvo apgintas. Atsitikus tokiai nelaimei mūsų profesinė sąjunga visada suranda savo nariui tinkamą teisininką, kuris gina darbuotoją, savo lėšomis padengia jo teisinės gynybos išlaidas ir suteikia savo nariui psichologinę bei kitokią pagalbą.  Juk profesinės sąjungos pareiga yra ginti savo narius,“- pažymėjo B. Bučelis.