Siūloma taisyti ministrės įsakymą dėl socialinių darbuotojų atestacijos tvarkos

autorius Ričardas

2024 m. gegužės 22 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė nusiuntė Socialinių reikalų ir darbo ministerijai raštą dėl Socialinės apsaugos ir darbo ministrės 2024 m. balandžio 5 d. įsakymo Nr. A1-92 pakeitimo, nurodant šiame įstatyme pastebėtus trūkumus.

Skaityti žemiau.

LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

2024-05-22 Nr.10-93 Teisės akto projektas Nr.24-7820 „ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRO 2006 M. BALANDŽIO 5 D. ĮSAKYMO NR.A1-92 PAKEITIMO”

Analizuojant įsakymo dėl Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministro 2006 m. balandžio 5 d. įsakymo Nr.A1-92 „Dėl socialinių paslaugų srities darbuotojų profesinės kompetencijos tobulinimo tvarkos aprašo bei socialinių darbuotojų ir socialinių paslaugų įstaigų vadovų atestacijos tvarkos aprašo patvirtinimo” pakeitimo projektą, pastebėta, kad, siekiant antros kvalifikacinės kategorijos, socialiniai darbuotojai turi skirti daug dėmesio projektų ir švietėjiškų renginių bei akcijų organizavimui.

Netenka vertės socialinio darbuotojo dalyvavimas, įgyvendinant tikslus, siekiant kurti saugią ir įtraukią aplinką, kitų asmenų (pvz. bendruomenės ar kt. rengėjų) organizuojamose renginiuose.

Manome, kad skiriant laiką renginių organizavimui, socialinis darbuotojas praranda laiką, kurį galėtų skirti socialiniam darbui, kokybiškam socialinių paslaugų teikimui.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad panaikinamas labai svarbus aspektas – dalyvavimo socialinius darbuotojus vienijančių organizacijų, komitetų, tarybų, komisijų veikloje svarba. Tai silpnina darbuotojų motyvaciją aktyviai veikti, gilintis į teises aktus, domėtis teisės aktų pakeitimais, siekti, kad žmogaus, darbuotojo teisės būtų įgyvendinamos, gerbiamos ir atstovaujamos.

Daugiau informacijos: Alma Nevierienė

Pagarbiai,

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė