Panevėžio lopšelyje – darželyje „Žilvinas“ aptartos darbuotojų problemos

autorius Ričardas

2024 m. gegužės 22 d. pakvietus Panevėžio lopšelio – darželio „Žilvinas“ profesinės sąjungos nariams šioje įstaigoje apsilankė Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ generalinė sekretorė Daiva Kvedaraitė ir Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Kindurienė, kurios susitiko direktoriaus pavaduotoja ir darbuotojais.

Susitikimo metu aptarti svarbūs darbuotojams klausimai, kuriuos kaip profesinių sąjungų atstovė A. Kindurienė kels derybose dėl Švietimo šakos kolektyvinės sutarties sudarymo.

Nors pastaruoju metu darbo užmokesčiai kilo darbuotojos skundėsi, kad pradėjus diegti neįgaliųjų vaikų įtraukties programą paaiškėjo, jog tam nėra skirta pakankamai lėšų, todėl stringa šios programos įgyvendinimas.  

Leidus su tėvų sutikimu vaikams neiti popietinio miego darželio mokytojoms kilo papildomi rūpesčiai kaip šiuos vaikus užimti ir kaip turėtų būti apmokamas toks darbas, nes nemiegančių vaikų skaičius nuolatos auga.

Darbuotojoms kyla daug neaiškumo dėl naujos darbo apmokėjimo tvarkos, kuri atsirado šiemet įsigaliojus Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymui.

Taip pat įstaigos darbuotojai norėtų glaudesnio socialinio dialogo su vadovybe.

Svečiai atsakė į gausius susirinkimo dalyvių klausimus ir sutarė tokius susitikimus rengti dažniau.