Vasario 15 d. – į mitingą su lagaminais ir vaikais

autorius Solidarumas
lsdps

Vasario 15 d. šešios Lietuvos švietimo profesinės sąjungos kviečia švietimo bendruomenę į atvykti į Vilnių, kur rengiama protesto akcija „Išgyventi. Negalima emigruoti!“. Savaitę prieš neterminuotą streiką vyksiantis renginys – įspėjimas valdžiai dėl rimtų mokytojų ketinimų.

Vasario 15 d., pirmadienį, 11 val., protestuotojai ir juos palaikantieji renkasi prie Švietimo ir mokslo ministerijos (A. Volano g. 2), iš kur Šv. Mykolo ir Pilies gatvėmis eis į Katedros aikštę. Iš čia 12 val. kolona pajudės link Vinco Kudirkos aikštės, kur ir įvyks mitingas.

Į akciją atvykstantys pedagogai kviečiami atsigabenti lagaminus, kurie simbolizuos žemą darbo užmokestį ir emigracijos problemas.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) vadovai į mitingą ketina atsivesti savo vaikus, kviečia tai padaryti ir kitus mokytojus. „Vaikai neturi būti eliminuojami iš pilietinio gyvenimo. Mes dažnai nusprendžiame, kad jie per maži, galbūt – dar per kvaili suprasti suaugusiųjų problemas, tačiau gyvenimui juos kaip tik ruošiame ne tiek ugdymo procese, kiek pačiu gyvenimu“, – sumanymą komentuoja LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas.

Mitingą ir vasario 22 d. prasidedantį neterminuotą švietimo šakos streiką organizuoja šešios profesinės sąjungos: Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos švietimo profesinė sąjunga, Lietuvos švietimo įstaigų profesinė sąjunga, Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga, Krikščioniškoji švietimo darbuotojų profesinė sąjunga ir Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas“.

Švietimo bendruomenė protestuoja dėl nevykdomų profesinių sąjungų iškeltų reikalavimų: http://www.lsdps.lt/images/reikalavaimai.pdf

Kontaktai žiniasklaidai:
Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga
Pirmininkas Andrius Navickas
Tel.: 8 601 57747


 

mitingo plakatas su spalvotais logo 1

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?