Apie Krikščioniškąją švietimo darbuotojų profesinę sąjungą

autorius Solidarumas

Krikščioniškoji švietimo darbuotojų profesinė sąjunga veikia nuo 2000-ųjų metų. Per šį laikotarpį nuveikta nemažai: dalyvavimas Lietuvos švietimo bendruomenės gyvenime, aktyvūs pasisakymai įvairiuose tiek šalies forumuose, tiek tarptautinėse konferencijose. Pagrindinis veiklos tikslas-ginti mokytojų interesus. To siekiama, dalyvaujant Švietimo ir mokslo ministerijos steigiamose darbo grupėse (mokinio krepšelio metodika, švietimo darbuotojų atlyginimo aprašo keitimai, mokyklų tinklo optimizavimas), ne vieną kartą vyko ir vyksta pokalbiai Seime.

Profsąjungos nariai yra ginami nuo darbdavių, kai šie neteisingai elgiasi su savo darbuotojais. KŠDPS nariai dalyvauja mitinguose, streikuose ir piketuose. KŠDPS savo veiklos nesieja nei su viena partija, o jos nariai gali elgtis savo nuožiūra. Organizacija veikia pagal savo priimtus įstatus visais lygiais: nacionaliniu, teritoriniu bei vietiniu.

Profesinė sąjunga yra žinoma Lietuvoje ir pasaulyje. KŠDPS priklauso tarptautinėms organizacijoms: EI (Švietimo Internacionalas), ETUCE (Europos švietimo komitetas), EZA (Darbuotojų švietimas Europoje).

KŠDPS nuo 2000m. buvo Lietuvos Darbo Federacijos sudėtyje, tačiau 2012m. pasitraukė ir tapo savarankiška profesine sąjunga.

2014 m. gegužės mėnesį buvo priimta į profesinę sąjungą „Solidarumas”.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?