Ne – profesinės sąjungos narių persekiojimui

autorius Solidarumas
vezikai

Liepos 28 dieną AB Lietuvos geležinkeliai profesinė sąjunga „Solidarumas” ir UAB „Gelsauga” darbuotojų profesinė sąjunga „Siekis – Solidarumas” organizuos protesto akcijas prie UAB „Gelsauga” biuro (Prūsų g. 1, Vilniuje), AB Lietuvos geležinkeliai (Mindaugo g. 12, Vilnius) ir prie LR Susisiekimo ministerijos (Gedimino pr. 17, Vilnius). Protesto akcijos vyks nuo 10 iki 12 val.

Protesto akcijų tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į tai, jog manoma, kad minėtose valstybinėse įmonėse yra korupcijos požymių, išnaudojami darbuotojai, profesinės sąjungos nariai patiria spaudimą. Prostesto akcijos dalyviai sako griežtą „ne” tokiai įsigaliojusiai netvarkai. Nors ne kartą bandyta vystyti ir skatinti socialinį dialogą įmonėse, taip pat ne kartą kreiptasi ir ieškota būdų taikiai, bendradarbiaujant su administracija spręsti esamas problemas bei sunkumus, tačiau dėl korupcijos apraiškų tai sunkiai sekasi padaryti. Iki šiol neišgirstos problemos, kurias įmonių vadovams sako darbuotojai.

Todėl profesinės sąjungos nutarė kreiptis į visuomenę, visuomenės informavimo priemones, politikus, siekiant atkreipti dėmesį bei viešinant įsisenėjusias problemas valstybės valdomose įmonėse.

Paminėtose įmonėse, AB „Lietuvos geležinkeliai” ir jos dukterinė UAB „Gelsauga”, dirba 12 tūkstančių darbuotojų visoje Lietuvoje ir galima tik numanyti, kas vyksta ir kaip elgiamasi su mažesniuose miesteliuose bei padaliniuose dirbančiais darbuotojais jų vadovų, taip vadinamų, vietinių cariukų, valdymu ir savivaliavimu darbo vietose.

Kreipiamės į visuomenę su aiškia žinia:

„NE – PROFESINIŲ SĄJUNGŲ NARIŲ PERSEKIOJIMUI”

„GANA – SAVIVALIAVIMUI”

„NE – PSICHOLOGINIAM TERORUI (MOBINGUI)”

„NE – TERORUI IR ŠANTAŽUI DARBO VIETOJE”

„NE – PERSEKIOJIMUI”

„NE – IŠNAUDOJIMUI IR KYŠIAMS”

Akcijos reikalavimus palaiko Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas” bei Lietuvos vežėjų profesinė sąjunga „Solidarumas”.

Apie šias protesto akcijas informuota LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?