Kalbėta apie socialinių partnerių bendradarbiavimą spendžiant jaunimo užimtumo problemas

autorius Solidarumas

Gegužės 5 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jašinskienė susitiko su Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininke Kristina Miškiniene. Susitikimo metu kalbėta apie jaunimo užimtumo problemas, profesinių sąjungų galimą indėlį dirbant su jaunimu. Viena iš galimybių: darbas su moksleiviais, jų profesinis orientavimas, konsultavimas asmeninės ir profesinės karjeros klausimais. Kita veikla – tai darbas su jaunimu, kuris yra iškritęs iš švietimo sistemos, neturi nei profesijos, nei darbo.

Tokį darbą galėtų dirbti karjeros konsultantai, tam tikslui parengti profesionalai. LPS „Solidarumas“ gretose veikia Karjeros specialistų profesinė sąjunga „Solidarumas“. Regioninę struktūrą stirpina  Jaunimo profesinė sąjunga „Solidarumas“.

Susitikime su K.Miškiniene dalyvavo Jaunimo profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas Donatas Mizaras, pavaduotojas Jonas Kryžanauskas, Karjeros specialistų profesinės sąjungos pirmininkė Vidutė Ališauskaitė ir tarybos narės: Daiva Šilienė bei Simona Uleckienė.

Susitikimo metu sutarta artimiausiu laiku Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkės inicatyva organizuoti pasitatimą, kuriame būtų aptartos karjeros specialistų darbo perspektyvos.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?