„Rimi” metinių premijų darbuotojams už darbą pandemijos sąlygomis nemokės

autorius Solidarumas
rimi

 

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas” ir Profesinė sąjunga „Prekybos centrų lyga” gavo iš UAB „Rimi” generalinio direktoriaus Giedriaus Bagdzevičiaus atsakymą.

Atsakydamas į profesinių sąjungų siūlymą darbuotojams išmokėti metinę premiją už sunkų darbuotojų darbą pandemijos sąlygomis, G.Bagdzevičius du kartus nurodė, kad įmonei yra svarbi darbuotojų gerovė, bet metinės premijos jiems nemokės, nes darbuotojai jau gavo didesnius nei įprasta priedus už darbą pandemijos sąlygomis ir kuponus apsipirkti „Rimi” parduotuvėse.

Kiti prekybos tinklai į Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” ir Profesinės sąjungos „Prekybos centrų lyga” pasiūlymą skirti savo darbuotojams metinę premiją už darbą pandemijos sąlygomis ( skaityti čia) dar neatsakė.

Šiemet dėl karantino uždarius konkurentų parduotuves, o gyventojams netekus galimybės pigiau apsipirkti Lenkijoje, Lietuvos prekybos tinklai gavo daug didesnį nei įprasta pelną. 

Pateikiame visą UAB „Rimi” generalinio direktoriaus Giedriaus Bagdzevičiaus atsakymą.

 

Profesinei sąjungai „Solidarumas“

Profesinei sąjungai „Prekybos Centrų Darbuotojų Lyga“

ATSAKYMAS 2020-12-23

Gerbiami profsąjungų atstovai,

šie metai išties buvo labai permainingi ir intensyvūs, atnešę daug pokyčių, pareikalavę ypatingai greitos reakcijos, prisitaikymo ir sprendimų.

Ne kartą akcentavome, kokia mūsų tinklui svarbi tiek darbuotojų, tiek klientų gerovė. Tam skyrėme labai daug dėmesio.

Darbuotojams dar pavasarį pradėjome organizuoti įvairias emocinės sveikatos sesijas tiek nuotoliniu būdu, tiek gyvai, kuomet tai buvo galima daryti. Jos vyksta iki šiol ir mūsų darbuotojai tai labai vertina.

„Rimi Lietuva“ dar pandemijos pradžioje darbuotojams skyrė paramos fondą, iš kurio darbuotojams padėjome ir iki šiol padedame finansiškai, jei sutuoktinis neteko darbo, ar sumažėjo pajamos, ar reikia priemonių vaikų ugdymui iš namų ir pan.

„Rimi“ darbuotojai papildomai gauna priedus – tai neatskiriama atlygio dalis. Suprantant sudėtingą situaciją, atsisakėme ir didžiosios dalies kriterijų, norėdami jiems padėkoti už darbą sunkiu laiku. Tokiu būdu dauguma darbuotojų gavo didesnius priedus nei įprastai.

Kalėdinis laikotarpis – ne išimtis, darbuotojams papildomai dovanojome dovanų kuponus prie įprastai gaunamų kalėdinių dovanų. Šventines dovanas taip pat gavo visi darbuotojų vaikai.

Mums labai svarbus kiekvienas darbuotojas ir jų gerovė. Biuro darbuotojai prieš šventes dirbo ir dirba prekybos centruose, kad sumažintų prekybos centrų darbuotojams tenkantį krūvį. Skatiname ir motyvuojame darbuotojus, nes vertiname jų didelį indėlį, prisidedant prie visuomenės aprūpinimo būtinais maisto produktais.

Saugių ir ramių švenčių

Giedrius Bandzevičius „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?