Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas” tarybos posėdis

autorius Solidarumas
Kinduriene balta

2020 m. lapkričio 28 d. įvyko Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“ tarybos nuotolinis vaizdo posėdis.

Tarybos nariai išklausė pirmininkės Aldonos Kindurienės ataskaitą už 2020 metus.

Pirmininkė pažymėjo, kokie visiems švietimo darbuotojams bei jų profesinėms sąjungoms buvo sudėtingi ir sunkūs metai. Profesinė sąjunga ne vieną kartą kreipėsi į Švietimo ir sporto ministrą Algirdą Monkevičių bei Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį, gindama ir saugodama savo narių teises.

Derybose su Švietimo ir sporto ministerija buvo parengta ir spalį pasirašyta šakos kolektyvinė sutartis, kuri suteikia tam tikrų privilegijų ir lengvatų Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“ profesinės sąjungos nariams.

Profesinė sąjunga taip pat gynė ir gina savo narių teisės savivaldybių lygmenyje, ypač kai nesilaikoma išleistų Švietimo ir sporto ministro teisės aktų.

Muzikos mokyklų mokytojai aptarė ministerijos išleistas rekomendacijas ir labai didelius mokytojų krūvius. Tačiau nepaisant to, kad mokytojai dirba labai daug, jiems vis tiek nesusidaro pilnas etatas.

Problemų turi ir Muzikos akademijos dėstytojai. Šios aukštosios mokyklos vadovybė nenori pripažinti profesinių sąjungų pasirašytos su Švietimo ministerija kolektyvinės sutarties nuostatų. Be abejo, šias kylančias problemas stengiamasi išspręsti.

Tarybos nariai diskutavo apie Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“ strategiją po rinkimų į Seimą. Svarbiausias tikslas lieka tas pats– vystyti socialinį dialogą.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?