Lenkijoje jaunimas ugdomas profesinės sąjungos „Solidarnošč” pavyzdžiu

autorius Solidarumas
solid 40 1

2020 m. rugsėjo 8-9 d. minint Lenkijos profesinės sąjungos „Solidarnošč“ 40 – metį virtualioje erdvėje įvyko 15-as Jaunųjų lyderių ekonomikos forumas „Jaunimo solidarumas -ateities įgūdžiai“, kurį surengė Europos susitikimų centras – Nowy Staw fondas.

Renginyje, kurio tikslas buvo skatinti jaunimo solidarumą, dalyvavo daugiau nei 150 jaunimo atstovų iš Lenkijos ir dvidedešimt penkių Europos valstybių, tame tarpe ir Lietuvos.

Dvi dienas vyko žinomų savo srities žinovų ir aukštų valstybės vadovų pasisakymai bei diskusijos apie dabartinę padėtį pasaulyje ir jaunimo vaidmenį, kuriant savo šalių ateitį.

Forume pasisakęs Lenkijos prezidentas Andžejus Duda paragino jaunimą būti drąsiais, nebijoti tapti lyderiais, imtis atsakomybės, įgyti išslavinimą ir mokėti ne mažiau dvi kalbas.

Jaunimas aptarinėjo Europos padėtį po Covid- 19 pandemijos , skaitmenizavimo iššūkius, kokių didvyrių reikia šiandieniniame pasaulyje, kaip jauni žmonės galėtų paveikti politikų, ekspertų ir įmonių vadovų nuomonę. Forumo metu dalyviai buvo supažindinti su Lenkijos profesinės sąjungos „Solidarnosc” profesinės sąjungos įkūrimo istorija ir atskleista kaip jaunieji Lenkijos piliečiai tais laikais kovojo už laisvę savo tėvynėje.

Jaunimas turėjo gerą progą mokytis vystyti tarptautinį bendradarbiavimą ir plėtoti tarptautinį bendradarbiavimą, atpažinti netikras naujienas internete ir atkreipti dėmesį į ekspertų nuomonę.

Šis forumas leido jaunimui pasisemti įkvėpimo iš kolegų, pasikeisti mintimis ir nuomonėmis svarbiais Europos ateičiai klausimais. Tai yra labai svarbu, nes jaunųjų lyderių veiklumas, atsakomybė , kūrybinės idėjos ir solidarumas nulems Europos ateitį.

Šis renginys vyko pagal projektą „Solidarumo skatinimas”, kuris buvo dalinai finansuojams Lenkijos Užsienio reikalų ministerijos, kaip konkurso „Viešoji diplomatija 2020 – Naujosios kryptys“ dalis.

Vienas iš šio projekto partnerių buvo nepriklausoma Lenkijos profesinė sąjunga „Solidarnošč”.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?