Susitikimas su nepriklausomų Baltarusijos profesinių sąjungų atstovais

autorius Solidarumas
antusevic bendra1

Lietuvoje viešėjo senas Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ draugas Baltarusijos demokratinių profesinių sąjungų kongreso vicepirmininkas Sergejus Antusevičius (Siarhei Antusevich).

Susitikimų su Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ nariais metu jis papasakojo apie nepriklausomų nuo valdžios Baltarusijos profesinių sąjungų veiklą sunkiomis kovos už demokratiją sąlygomis.

S. Antusevičius pasakė, kad draugą pažinsi nelaimėje, ir padėkojo Lietuvos profesinei sąjungai „Solidarumas“ bei jos pirmininkei Kristinai Krupavičienei už parodytą paramą Baltarusijos darbuotojams ir profesinėms sąjungoms.

Jis pažymėjo, kad Lietuvos darbuotojų moralinis palaikymas yra labai svarbus persekiojamiems Baltarusijos žmonėms ir profesinėms sąjungoms, nes jis sustiprina baltarusių pasiryžimą kovoti už orias gyvenimo ir darbo sąlygas savo tėvynėje.

Lietuvos darbuotojai negali likti abejingi tam kas vyksta pas kaimynus, nes blogas pavyzdys yra užkrečiamas.

Lietuvos liberalai nuolatos siūlo Baltarusijos pavyzdžiu įteisinti Lietuvoje darbuotojams nenaudingas terminuotas darbo sutartis, kurios Baltarusijoje jau seniai sudaro 90% visų darbo sutarčių.

Net demokratiškai išrinktą valdžią piliečiai turi visą laiką kontroliuoti, kad ši neišsigimtų į diktatūrą, atstovaujančią tik siaurą su valdžia susijusių žmonių ratą.

Todėl Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ nariai labai aktyviai dalyvavo rugpjūtyje vykusiame „Laisvės kelio“ akcijoje palaikančioje Baltarusijos žmones.

Kristina Krupavičienė Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ vardu du kartus nusiuntė raštus Baltarusiją valdančiam A. Lukašenkai, reikalaudama nutraukti smurtą prieš taikus protestuotojus ir paleisti iš kalėjimų profesinių sąjungų vadovus, kalintus už veiklą atstovaujant savo narius.

Tarptautinis Baltarusijos žmonių palaikymas ir spaudimas nedemokratiškai valdžiai duoda savo vaisius. Iš kalėjimų jau yra paleisti Baltarusijos nepriklausomos profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojas Sergejus Čerkasovas, profesinių sąjungų lyderiai Anatolijus Bokunas, Nikolajus Ziminas, Jurijus Korzunas, Pavelas Pučenia, kurių išlaisvinimo reikalavo Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“.

antus sergei pavel

Iš kairės į dešinę: Sergejus Čerkasovas, Jurijus Korzunas, Pavelas Pučenia, paleisti iš kalėjimo.

antusev gelzinkeliai

 

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?