Prekybos Centrų Darbuotojų Lyga paskelbė

autorius Solidarumas
122088917 712996952649706 895592524569760147 n
2020 m. spalio 20 d. Prekybos Centrų Darbuotojų Lyga paskelbė: ,,Šiandien informavome prekybos centrų atstovus apie mūsų vykdytos apklausos rezultatus ir esmines problemas, kurias ši apklausa išryškino. Remiantis konkrečiais skaičiais, be kitų dalykų, prekybos centrų atstovai buvo informuoti apie:

1) Neapmokamą darbo laiką, kuris susideda iš pasirengimo darbui, darbo per pietų pertraukos laiką ir darbą po oficialių darbo valandų. Taip iš darbuotojų gali būti „pavagiama“ apie 60-90 minučių už kurias nėra atsiskaitoma;

2) Neadekvačius atlyginimus, kurie neatitinka nuolatos augančio fizinio darbo krūvio, daugėjančių atsakomybių bei iš to kylančio streso darbe;

3) Išreikštą darbuotojų norą, kad per didžiausias metų šventes prekybos centrai nedirbtų ir darbuotojai galėtų laiką leisti su savo šeimomis.

Tikimės, kad šiuos bei kitus klausimus galėsime detaliau aptarti sekančio susitikimo su prekybos centrų atstovais metu ir informuoti jus apie planus šiai situacijai koreguoti.”

Prekybos Centrų Darbuotojų Lyga yra profesinė sąjunga, kurios tikslas – suvienyti visus Lietuvoje dirbančius prekybos centrų darbuotojų vienam tikslui: kovai dėl geresnių darbo sąlygų, kurios būtų įtvirtintos kolektyvine sutartimi.”

Lyga taip pat nemokamai konsultuoja savo narius darbo teisės klausimais, atstovauja jų interesams teismuose ir viešojoje erdvėje, organizuoja bendradarbiavimą su kitomis profsąjungomis ir dirbančiuosius palaikančiomis organizacijomis bei užsienio partneriais. Šiuo metu Lyga yra Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ narė.

Daugiau apie organizaciją: https://www.pcdlyga.net/
 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?