Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos posėdis

autorius Solidarumas
120454666 390133145317975 7889540392609312785 n

2020 m. rugsėjo 29d. įvyko Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (toliau EBPO) Lietuvos Įgūdžių strategijos valdymo ir darbo grupių posėdis, kuris buvo organizuotas nuotoliniu būdu. Jame dalyvavo Lietuvos profesinės sąjungos ,,Solidarumas” pirmininkės pavaduotoja Jovita Pretzsch.

Po EBPO misijos antrojo etapo Lietuvoje, kuris vyko visą praėjusią savaitę Lieuvos įgūdžių strategijos rengimo darbo ir valdybo grupės aptarė šios misijos eigą, laukiamus rezultatus ir pasiruošė kitam susitikimui, kuris numatytas virtualiai jau spalio 1d.  Deja, bet šiame pasitarime dalyvavo ne visų ministerijų atstovai, tačiau socialiniai partneriai buvo aktyvūs, kaip visada ir dalyvavo tiek darbdavių, tiek profesinių sąjungų atovai.

Po visų darbų paaiškėjo, kad yra parengta virš 60 rekomendacijų iš kurių norima atrinkti prioritetines. Tokiu veiksmu siekiama daugiau konkretumo. Deja, bet tai yra nelengvas procesas. Nėra aišku, ar prioritetinėms rekomendacijoms atrinkti bus pasitelktas reitingavimas ar kiekvienas dalyvis – partneris išskirs tik jam svarbias rekomendacijas.

Virtualiame susitikime nutarta artėjančiame susitikime su EBPO ekspertais, kuris numatytas spalio 1d. išklausyti užsienio ekspertų išvadas, nuomones, pasiūlymus.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?