Lietuvos profesinės sąjungos ragina stabdyti smurtą Balarusijoje ir gerbti žmogaus teises

autorius Solidarumas
balt liet veliavos1

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė kreipėsi į Lietuvos Prezidentą Gitaną Nausėdą, Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį dėl padėties, kuri susidarė kaimyninėje Baltarusijoje po prezidento rinkimų. Vienintelės valdžios nekontroliuojamos Baltarusijos demokratinių profesinių sąjungų kongreso profesinės sąjungos pradėjo streikus, reikalaudamos teisingų rinkimų ir smurto prieš taikius protestuotojus nutraukimo. Daugiau skaityti čia ir čia.

Jo Ekscelencijai Lietuvos Prezidentui Gitanui Nausėdai

Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui

Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui

 

Dėl padėties Baltarusijoje

 

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija palaiko Baltarusijos demokratinių profesinių sąjungų kongreso ir streikuojančių darbuotojų teisėtus reikalavimus dėl padėties, susidariusios po Baltarusijos prezidento rinkimų.

Raginame gerbti žmogaus ir profesinių sąjungų teises, demokratijos principus bei nutraukti smurtą prieš taikius protestuotojus Baltarusijoje.

Baltarusijos darbuotojai turi turėti teisę laisvai jungtis į profesines sąjungas, streikuoti, laisvai rinkti savo valdžią ir dalyvauti valstybės valdyme.

Palaikome Lietuvos Prezidentą Gitano Nausėdos, Lietuvos Respublikos Seimo, Lietuvos Respublikos Vyriausybės iniciatyvas imtis visų įmanomų diplomatinių priemonių, kad Baltarusijoje būtų sustabdytas smurtas, taikūs protestuotojai paleisti į laisvę, o nuo smurto nukentėję taikūs protestuotuojai gautų medicininę pagalbą Lietuvoje, jei jos negali gauti Baltarusijoje.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?