Viceministras pažadėjo atsižvelgti į profesinės sąjungos reikalavimą

autorius Solidarumas
skuodis 1

2020 m. gegužės 18 d. Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas” gavo atsakymą iš Ekonomikos ir inovacijų viceministro Mariaus Skuodžio, kuriame jis pažadėjo atsižvelgti į šių metų gegužės 1 d. Vyriausybei pateiktą reikalavimą krizės metu aprūpinti darbu pirmiausia Lietuvos darbuotojus, o įdarbinti darbuotojus iš užsienio tik išimtinais atvejais, apsiribojant tik aukštos kvalifikacijos specialistais, kurių Lietuvoje nėra, kol Lietuvoje nedarbo lygis nenukris iki 4 %. Visus Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” reikalavimus skaityti čia.

Lietuvos profesinei sąjungai „Solidarumas”

DĖL LIETUVOS PROFESINĖS SĄJUNGOS ,,SOLIDARUMAS“ KREIPIMOSI ,,DĖL GEGUŽĖS 1-OSIOS REIKALAVIMŲ

Vykdydami Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. gegužės 5 d. pavedimą Nr. S-1831, informuojame, kad susipažinome su Lietuvos profesinės sąjungos ,,Solidarumas“ kreipimesi ,,Dėl gegužės 1-osios reikalavimų“ (toliau – Kreipimasis) išreikštu susirūpinimu dėl išaugusio nedarbo Lietuvoje ir darbuotojų viršvalandinio darbo didėjimo bei išsakytu poreikiu didinti atlyginimus ir užtikrinti darbuotojams saugias darbo sąlygas.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos specialistai pagal kompetenciją įvertino Kreipimesi išdėstytą reikalavimą „Aprūpinti darbu pirmiausia Lietuvos darbuotojus. Darbuotojų įdarbinimas iš užsienio turi būti išimtis, apsiribojant tik aukštos kvalifikacijos specialistais, kurių Lietuvoje nėra, kol Lietuvoje nedarbo lygis nenukris iki 4 %“ ir rengdami atitinkamos srities sprendimų projektus atsižvelgs į minėto vertinimo rezultatus.

 

 

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Marius Skuodis

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?