Dabartiniu momentu kiekvienas gydytojas labai reikalingas

autorius Solidarumas
safe image

Anykščių profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Alvyda Verikienė gina naują ligoninės vadovą, kuris netinka valdančiųjų politiniams planams.
„Nors viešai nekalbėtumėt, kad ieškot priežasties, kaip jį atleisti – faktiškai jokios priežasties nėra,”- viešai į Anykščių tarybos narius kreipėsi Alvyda Verikienė.

Perskaičiusi „Nykščiuose“ publikuotą Anykščių ligoninės Stebėtojų tarybos nario Juozo Ratauto nuomonę „Nugalės sveikas protas ar stagnacija?“, savo poziciją išsakė ir Anykščių profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Alvyda Verikienė. Ji teigia, kad tokių „cirkų“ kitų rajonų ligoninėse nėra, o rajono politikus ragina mesti ambicijas bei išankstinį nusistatymą ir dirbti žmonėms, o ne savo partijoms ir jų junginiams. Publikuojame jos nuomonę.

Noriu prisidėti prie Juozo Ratauto išsakytų minčių. Daug metų dirbu vadovaujantį darbą profsąjungose, daug jėgų ir sveikatos atiduota tam, kad tik padėti ir patarti paprastam eiliniam žmogui. Dar ir dabar vairuotojai, grįžę iš tolimųjų reisų, skambina ir klausia, kur kreiptis. Per internetą susiranda telefoną. Man jie visi lygūs ir visai nesvarbu jų partinis cenzas. Svarbu tik viena – jis žmogus. Nežiūriu, koks jis yra žmogus, ar „švarus“, ar „nešvarus“.

Šias šventes teko praleisti ligoninėje. Stebėjau, kaip dirba personalas. Žemai lenkiuosi jiems už jų nuostabų darbą, pasišventimą šiai savo profesijai. Kad jiems būtų gera dirbti, reikia, kad ir mikroklimatas, ir darbo sąlygos būtų puikios, tačiau Anykščiai – išskirtinis miestas, kur nėra ramybės, kur klesti neapykanta. Atėjo naujas ligoninės direktorius – pulkit visi ir padėkit žmogui adaptuotis naujame kolektyve, patarkit, o ne nuo pirmų dienų – jis netinkamas. Kodėl? Pagal ką sprendžiat, kad jis nesugeba? Juk vadovu negimstama, juo tampama. Ar ne? Ar nors vienas atėjot, paklausėt: „Direktoriau, gal Jums reikia pagalbos?“ Ar pasakėt, kad susėskim ir visi bendrai spręskim, kaip padaryti, kad žmonės iš kitų miestų važiuotų pas mus, o ne atvirkščiai? Tikslas yra rajono gyventojų sveikata, juk to ir reikia siekti visomis išgalėmis. Jeigu tai yra savivaldybės pavaldumo ligoninė – visų bendras reikalas. Jūs, ponai politikai, nuo pat rinkimų buvot nusistatę, kad ne tos pakraipos žmogus, kad netinkamas. Jeigu žmonės patikėjo Jums šias pareigas, tai dirbkit jiems, o ne ieškokit preteksto, kaip žmogų apjuodinti. Nė vienas rajone neturite tokio mokslo laipsnio ir žmogiškumo.

Ar Jums ne gėda pačiu sunkiausiu laikotarpiu, kai visi įsibaiminę, kelti dar didesnę audrą ir nušalinti direktorių prieš pačias didžiąsias šventes – Velykas? Ar Jūs pareiškėt užuojautą A. Vasiliauskui jo tėveliui mirus?

Dabartiniu momentu kiekvienas gydytojas labai reikalingas. Aš truputį pasidomėjau, pakalbėjau su kitų rajonų kolegomis, niekur tokio cirko nebuvo. Saugotis reikia, bet viską daryti protingai. Ar dabar Jums visiems geriau ant „dūšios“, ar jau taip ramiai miegat? Ką Jūs laimėjote, kad padarėt šį parodomąjį cirką, kai viską galima buvo spręsti ramiai, taikiai. Nors viešai nekalbėtumėt, kad ieškot priežasties, kaip jį atleisti – faktiškai jokios priežasties nėra. Dar vieno nesuprantu ir, manau, daugelis rajono žmonių nesupranta (kur čia tiems „nešvariems“ suprasti), kad medikai, kurie yra Anykščių rajono tarybos nariai, nepadėtų savo kolegai ir balsuotų prieš. Tada kyla klausimas, kam reikalinga Hipokrato priesaika? Žmogui padėti reikia visada ir bet kokioje situacijoje. Dar labiau nuvylė krikščioniškoji (visą pavadinimą žinot) partija. Poelgis daugiau negu nekrikščioniškas. Kyla klausimas, kas vadovauja rajonui, koks klanas? Mano nuomone, tai yra bjauru, negražu, nedaro garbės rajonui toks vadovų elgesys. Jaunimas, atėjęs čia, turi jaustis saugus, jaučiantis kolegų paramą. Nusikaltėlių dar taip niekas neniekina, kiek purvo pilama ant Direktoriaus.

Gerbiamas Direktoriau, mes su Jumis, kas ir ką bekalbėtų. Visi klausimai yra išsprendžiami, pasistengsime Jums padėti, nenuleiskite rankų. Galvokite, kad Jūsų krikštas žiaurus, bet… Sėkmės, o rajono vadovams siūlau mesti visas ambicijas ir dirbti ŽMOGUI.

Alvyda Verikienė, Anykščių profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė

anyksciai.lt

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?