UAB „Idex Baltic“ profesinė sąjunga ruošiasi deryboms dėl kolektyvinės sutarties

autorius Solidarumas
dan power

2020 m. kovo 05 d. įvyko UAB „Idex Baltic“ profesinės sąjungos „Solidarumas“ tarybos posėdis, kurio metu buvo aptartas pasirengimas deryboms dėl kolektyvinės sutarties.

Profesinės sąjungos pirmininkas Robertas Petrulėnas pateikė finansinę profesinės sąjungos ataskaitą. Profesinės sąjungos atstovai nusprendė atnaujinti ir pasitvirtinti finansinės veiklos reglamentą. Tai pat buvo aptarta kaip pagerinti darbų saugą ir pašalinti darbų organizavimo nesklandumus.

Posėdyje dalyvavęs Lietuvos energetikų profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas Rimtautas Ramanauskas papasakojo apie socialinio dialogo svarbą, įtraukiant darbuotojus į įmonės problemų sprendimą.

Jis paragino profesinės sąjungos atstovus aktyviau dalyvauti darbų saugos komitetų veikloje ir teikti pasiūlymus, tobulinančius darbo apmokėjimo sistemą ir gerinančius darbo sąlygas.

UAB „Idex Baltic“ yra Prancūzijos kapitalo energetikos įmonė, kurioje dirba apie 80 darbuotojų. Šiuo metu įmonėje nėra kolektyvinės sutarties. Tikimasi, kad dar šiais metais kolektyvinė sutartis bus pasirašyta.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?