Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas” pareiškimas dėl neteisėtų AB „Grigeo” veiksmų

autorius Solidarumas
krup kristina ofic1

2020 m. sausio 10 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė išsiuntė raštą Lietuvos Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, Seimo socialinių reikalų komitetui ir Lietuvos Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui ir AB „Grigeo” prezidentui Gintautui Pangoniui, kuriame reiškiamas susirūpinimas AB „Grigeo” darbuotojų ateitimi ir reikalaujama, kad išieskant baudas užteisėtą veiklą, jos būtų paimtos iš neteisėtai gauto pelno, o ne iš darbuotojų atlyginimų.

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui Viktorui Pranckiečiui

Lietuvos Respublikos Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui

Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui

AB „Grigeo” prezidentui Gintautui Pangoniui 

DĖL DARBUOTOJŲ PADĖTIES AB „GRIGEO“

Neseniai Klaipėdoje nustatytas atvejis, kai AB „Grigeo” įmonė metų metais neteisėtai pylė atliekas į Kuršių marias, atskleidė pasibaisėtiną padėtį valstybinėse ir savivaldybės institucijose, atsakingose už gamtosaugą. 

Dešimtmetį Klaipėdos visuomeninkai bandė priversti Klaipėdos savivaldybės ir gamtosaugos institucijų vadovus imtis veiksmų prieš taršą, kurios kvapą jautė visi klaipėdiečiai, tačiau nieko nebuvo daroma.

Raginame valdžios atstovų imtis veiksmų ir pareikalauti asmeninės atsakingų už gamtosaugą institucijų vadovų ir AB „Grigeo” vadovų atsakomybės, kad tokie atvejai daugiau nebepasikartotų.

Įmonės savininkai turi sumokėti už visą gamtai ir gyventojams padarytą žalą, pažeidimus padariusios įmonės savininkai šią žalą turi padegti iš savo pelnų, o ne sąžiningai dirbusių paprastų darbuotojų sąskaita, sumažinant jiems atlyginimus.

Esame susirūpinę darbuotojų, dirbančiųjų įmonėje, ateitimi. Valstybinės institucijos turi bausti ne įmonę, atimant iš darbuotojų darbo vietas, o jos savininkus, atimant jų nesąžiningai gautus pelnus.

AB „Grigeo“ atvejis turi būti pamoka visiems verslininkams, kurie krauna pelnus, pažeisdami Lietuvos įstatymus, kad neteisėtos veiklos laikai baigiasi ir tokia veikla ateityje atneš nebe pelnus, o tik nuostolius.

Pirmininkė Kristina Krupavičienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?