Pasirašytas Švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties pakeitimas

autorius Solidarumas
kind pas

2019 m. gruodžio 2 d. Švietimo ir mokslo profesinė sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Aldona Kindurienė Vyriausybės rūmuose kartu su kitų trijų profesinių sąjungų pirmininkais pasirašė pataisytą Švietimo ir mokslo šakos darbuotojų kolektyvinę sutartį, kuri pirmą kartą buvo pasirašyta 2017 m.

Pataisytos sutarties pasirašyme dalyvavo Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis, Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius. Džiugu, kad pirmą kartą atlyginimai bus pakelti ne tik vidurinio ugdymo darbuotojams, bet ir ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo bei aukštojo mokslo darbuotojams.

Pasirašyta kolektyvinė sutartis nuo šios akimirkos tampa įstatymu, kurio turi laikytis LR Vyriausybė.

Keturios profesinės sąjungos: Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas”(pirmininkė Aldona Kindurienė), Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (pirmininkas Egidijus Milešinas), Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinė sąjunga (pirmininkas Sigitas Vaitkevičius) ir Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga”(pirmininkas Kęstutis Juknis) nuveikė nemažą darbą. Nuo ateinančių metų bus keliami nauji tikslai ir uždaviniai, kurie taip pat pareikalaus daug pastangų, laiko ir ryžto.

Daugiau skaityti: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/svietimas/streiko-nebus-svietimo-bendruomene-ir-vyriausybe-susitare-233-1240282?copied&fbclid=IwAR1jQhXOd9JZ9FcNfbiiBHIH9szppbetnnYSuOSPWmJGrOO8E7w-ulHxaU0

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?