Gerės darbo sąlygos kelių priežiūros darbuotojams

autorius Solidarumas
keliu priez

Birželio 19 d. įvykęs „Kelių priežiūra“ profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovų (Rimtauto Ramanausko, Algimanto Medzevičiaus ir teisininko Vitaliaus Jarmantovičiaus) susitikimas su AB „Kelių priežiūra“ vadovais (Lina Bagdonaite, Lina Stasiulevičiene, Robertu Kalibatu, Jūrate Dūdonyte) buvo naudingas abiem pusėms, po konstruktyvios diskusijos susitarta dėl įvairių problemų sprendimų.

Darbo sąlygos itin karštomis/ribinėmis karščio dienomis lengvės

Susitarta, jog karščių metu bus laikinai trumpinamas darbo laikas (atsižvelgiant į darbuotojų sutikimus), kasdieniame darbo procese planuojamos papildomos dažnesnės pertraukos.

Specialieji darbo drabužiai bus keičiami dažniau

Išgirsti ir motyvuoti darbuotojų prašymai dėl specialiųjų darbo drabužių, avalynės bei asmeninių saugumo priemonių. Sutarta, jog drabužiai bei kitos priemonės bus dažniau keičiamos. Apie jų ankstesnį negu numatyta nusidėvėjimą ar nekokybiškumą privalu informuoti kelių tarnybos vadovus. Darbuotojų nuomonė itin svarbi, todėl vykdant naujus pirkimus bus įtraukiami papildomi reikalavimai aukštesnei prekių kokybei.

Darbo užmokestis mažėti negali

Įvedus naują darbo užmokesčio sistemą alga nemažės. Tris mėnesius bus vykdomas naujosios darbo užmokesčio sistemos monitoringas. Jei vis tik bus pastebėta, jog yra neatitikimų ar darbo užmokestis mažėja, darbuotojai bus raginami kreiptis į V.Į. „Kelių priežiūra“ profesinę sąjungą „Solidarumas“, kuri spręs klausimus su AB „Kelių priežiūra“ vadovybe.

Esame tie, kurie išklauso, apibendrina, pateikia darbuotojų lūkesčius ir kartu ieško galimų sprendimų. Geranoriškas abiejų pusių bendradarbiavimas, nuolatinis bendravimas, problemų identifikavimas ir jų efektyvus bei operatyvus sprendimas užtikrina naudą tiek darbuotojams, tiek bendrovei.

V.Į Kelių priežiūra” profesinės sąjungos pirmininkas Rimtautas Ramanauskas.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?