Piketas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos

autorius Solidarumas
socmin

2019 m. birželio 5 diena, 10.00 val. Šiaulių globos namų „Šaltinis“ profesinė sąjunga „Solidarumas“ rengia piketą prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir dar kartą prašo skaidrumo ir aiškumo dėl įstaigos reorganizacijos, kuri vyksta, pažeidžiant Darbo Kodeksą ir darbuotojų teises, bei konsultavimo ir informavimo principus.

Šiaulių vaikų globos namuose „Šaltinis“ nuolatos gyvena 52 vaikai, turintys įvairaus pobūdžio negalią. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nusprendė perduoti šiuos globos namus Šiaulių savivaldybei, tačiau iki šiol pateikta informacija nesuteikia septyniasdešimt tims šios įstaigos darbuotojams garantijų, kad jų darbo vietos išliks ir bus tinkamai pasirūpinta šios įstaigos globotiniais, kuriems būtina išskirtinė priežiūra.

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ palaiko teisėtus Šiaulių vaikų globos namų „Šaltinis“ profesinės sąjungos reikalavimus ir kviečia Šiaulių merą ir Tarybo narius kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nedelsiant pradėti darbuotojų informavimo ir konsultavimo procedūras dėl įstaigos reorganizacijos.

Mes raginame sudaryti reorganizacijai vykdyti darbo grupę, susidedančią iš darbdavio ir profesinės sąjungos atstovų, kaip to reikalauja Lietuvos Respublikos Darbo kodeksas.

Tokios jautrios pertvarkos turi būti vykdomos atsakingai ir skaidriai, kad nenukentėtų šios įstaigos darbuotojai ir jų globotiniai, kurie yra vaikai, turintys negalią.

 

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?