Lietuvos vandentvarkos darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas“ tarybos posėdis

autorius Solidarumas
vandentvark

Š.m. gegužės 30 d. įmonėje „Anykščių vandenys“ įvyko Lietuvos vandentvarkos darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas“ tarybos posėdis, kuriame dalyvavo Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė, jos pavaduotoja Jovita Pretzsch, valdybos narė ir Anykščių rajono dirbančiųjų profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Alvyda Verikienė, UAB „Anykšių vandenys“ profesinės sąjungos pirmininkė Roma Tylienė, UAB „Ukmergės vandenys“ profesinės sąjungos pirmininkė Valerija Jarukienė, UAB „Šiaulių vandenys“ profesinės sąjungos pirmininkė Tatjana Barkauskienė.

Posėdyje buvo priimtas nutarimas kreiptis į Aplinkos ministeriją dėl dalyvavimo derybose dėl vandentvarkos šakos kolektyvinės sutarties parengimo ir pasirašymo. Į derybų grupę profesinė sąjunga delegavo tris atstovus.

Profesinės sąjungos taryba taip pat nutarė kreiptis į Vyriausybę ir savivaldybių asociaciją dėl vandentvarkos įmonių ateities. Tarybos nuomone, Lietuvos vandenys neturi būti privatizuojamos ir stambinamos. Sklandanti nuomonė, kad vanduo atpigs, jei bus centralizuotai ir valdomas vieno operatoriaus irgi yra klaidingas. Vandentvarkos įmonės turi išlikti savivaldybių pavaldume, nes pačios savivaldybės geriau mato ir operatyviau reaguoja į žmonių nuomonės ir iškilusiais problemas.

Posėdyje dalyvavęs „Anykščių vandenys“ direktorius Alvydas Gervinskas teigė, kad įmonės turi problemų su nuotėkų įrengimu, ypač mažuose gyvenvietėse. Šiuo metu Europos teikiama parama yra apribota, nes sulaukti paramos iš Europos fondų nuotekų įrengimui gali tik gyvenvietės, kuriose yra virš 2000 gyventojų, kai tuo tarpu aplink Anykščius žymiai daugiau gyvenviečių su mažesniu gyventojų kiekiu.

Profesinės sąjungos „Solidarumas“ taryba džiaugėsi konstruktyviu dialogu su įmonės vadovybė, taip pat bendradarbiavimu su savivaldybių asociacija bei Lietuvos vandens tiekėjų federacija.

Posėdyje Lietuvos vandentvarkos darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkei Romai Tylienei buvo įteikta Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio padėka už aktyvią veiklą ginant darbuotojų teises.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/vanduoLT/photos/pcb.1064167290439680/1064166527106423/?type=3&theater

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?