Už Europą teisingesnę darbuotojams

autorius Solidarumas
demonstr

2019 m. balandžio 26 d. Belgijos mieste Briuselyje apie 8000 profesinių sąjungų atstovų dalyvavo Europos profesinių sąjungų konfederacijos (ETUC) organizuotame žygyje-eisenoje „Už Europą teisingesnę darbuotojams“.

Po žygio-eisenos Briuselio centre surengtame mitinge kalbėjo Europos šalių profesinių sąjungos generaliniai sekretoriai: Loranas Beržė (Laurent Berger) iš Prancūzijos profesinės sąjungos CFDT, Filypas Martinesas (Philippe Martinez) iš Prancūzijos profesinės sąjungos CGT, Pepe Alvaresas (Pepe Alvarez) iš Ispanijos profesinės sąjungos UGT, Miranda Ulens iš Belgijos profesinės sąjungos FGTB, ir Mariaja-Elena Ska (Marie-Hélène Ska) iš krikščioniškos Belgijos profesinės sąjungos CSC, Lukas Trianglas (Luc Triangle) iš Europos pramonės darbuotojų profesinės sąjungos IndustriALL, Luka Visentinis (Luca Visentini) iš ETUC, Italijos profesinės sąjungos CIGL generalinio sekretoriaus pavaduotojas Luidžis Sbara (Luigi Sbarra), Vengrijos profesinės sąjungos MASZSZ viceprezidentas Tamašas Sekėjus (Tamás Székely), Europos profesinių sąjungų švietimo komiteto ETUCE direktorė Sjuzan Floken (Susan Flocken), Euracadres prezidentas Martynas Žeflenas (Martin Jefflen), Europos pensininkų organizacijos FERPA generalinis sekretorius Agostinas Sičilijano (Agostino Siciliano) ir profesinių sąjungų nariai iš Belgijos.

Šiuo protestu buvo norima atkreipti dėmesį į Europos Parlamento rinkimus ir siekti, kad profesinės sąjungos reikalautų geresnės ir labiau socialinės Europos, geresnio darbo užmokesčio ir geresnių darbo ir gyvenimo sąlygų.

Europos profesinių sąjungų konfederacijos generalinis sekretorius Luka Visentinis sakė: „Mes raginame visus piliečius balsuoti už kandidatus ir partijas, kurios kovos už teisingesnę Europą darbo žmonėms. Mes raginame visas demokratines partijas įsipareigoti sukurti teisingesnę ir socialinę bei tvaresnę Europą per ateinančius penkerius metus.“

Daugiau nei pusė iš 8 000 demonstrantų atvyko iš Belgijos ir Prancūzijos, dalyvavo delegacijos iš daugelio Europos šalių: Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Vengrijos, Slovėnijos, Austrijos, Estijos ir Šveicarijos.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?