Švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė susitiko su Lietuvos Prezidente

autorius Solidarumas
prez ramut

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Ramutė Minkevičienė kartu su kitomis mokytojų profesinėmis Lietuvos Prezidentūroje susitiko su Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaitė aptarti švietimo sistemoje kilusias problemas. Prezidentė skubos tvarka teikia Seimui pataisas, kurios tikimasi sumažins galimybę savaip interpretuoti etatinio apmokėjimo tvarką, todėl ją domino profesinių sąjungų nuomonė šiuo klausimu.

Šios pataisos negriaus etatinio apmokėjimo modelio, papildomų biudžeto lėšų jie nepareikalaus. Jos numato aiškesnę etatinio apmokėjimo struktūrą, lengvesnį jo taikymą mokyklose ir galimybę mažinti atotrūkį tarp skirtingo lygmens mokyklų. Pasak prezidentės, šimtmečio reforma negali virsti šimtmečio chaosu. Padėtis mokyklose turi būti stabilizuota, ugdymo procesas atnaujintas, pagarba mokytojams atkurta, o eksperimentavimas vaikų ateitimi turi būti baigtas.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Ramutė Minkevičienė paaiškino, kad šis chaosas kilo dėl to, kad nebuvo tinkamai vykdomas socialinis dialogas. Profesinės sąjungos su ministerijos atstovais sutarė tik dėl etatinio apmokėjimo gairių, bet švietimo ir mokslo ministerija, nedalyvaujant profesinėms sąjungoms, savivaldybėms ir mokyklų direktorių atstovams sukūrė tokią sudėtingą etatinio apmokėjimo tvarką, kad ji tapo paskutiniu lašu, kuris perpildė mokytojų kantrybės taurę dėl metų metais nesprendžiamų mokyklų problemų.

Šis susitikimas yra antras per devynerius kadencijos metus oficialus Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimas su Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovais.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?