Įkalinimo medikų profesinės sąjungos „Solidarumas” piketas prie Vyriausybės atidedamas

autorius Solidarumas
kalejimas pataisu

Įkalinimo medikų profesinės sąjungos „Solidarumas“ profesinė sąjunga neapsikentusi metų metais dalinamų pažadų pagerinti įkalinimo įstaigų medikų apmokėjimo ir darbo sąlygas, nutarė 2018 m. lapkričio 16 d. surengti piketą prie Vyriausybės rūmų, apie tai lapkričio 14 d. viešai paskelbdama Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ tinklalapyje. Reikalavimus žiūrėti čia.

2018 m. lapkričio 15 d. ryte Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkei Kristinai Krupavičienei paskambino Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius ir pranešė, kad ministerija ketina nuo 2019 m. padidinti įkalinimo įstaigų medikų atlyginimus, tačiau šiuo metu negali pasakyti kiek jie padidės, nes dar vyksta skaičiavimai. Jis pakvietė profesinės sąjungos narius deryboms, kurios vyks lapkričio 23 d., ir paprašė planuojamo piketo nerengti.

Įkalinimo medikų profesinės sąjungos „Solidarumas“ nariai, apsvarstę pasiūlymą ir atsižvelgę į tai, kad tik pusmetį dirbantis Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius bando kartu su profesine sąjunga taisyti padėtį, kuri susidarė dėl ankstesnių vadovų neveiklumo, nutarė planuojamą piketą atidėti.

 

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?