Lietuvos profesinė sąjunga Solidarumas” paragino Ministrą Pirmininką S.Skvernelį kovoti su vaikų skurdu

autorius Solidarumas
vaiku diena

 

2018 m. birželio 1 d., Tarptautinę vaikų gynimo dieną Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” valdyba kreipėsi į Lietuvos Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį, ragindama kovoti su vaikų skurdu Lietuvoje.

 

Lietuvos Respublikos Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui,

 

Prašymas kovoti su vaikų skurdu Lietuvoje

 

Lietuvos ekonomika jau ne vienerius metus auga sparčiausiai Europoje, tačiau skurde arba ant skurdo ribos gyvena penktadalis Lietuvos vaikų. Nors po euro įvedimo vartojimo prekių ir paslaugų kainos Lietuvoje pakilo, kai kur net daugiau nei tris kartus, tačiau socialinės išmokos vaikams per tą laiką beveik nepadidėjo ir nepasikeitė nuo krizės laikų. Jei Lietuvos valdžia nori stabdyti emigraciją, kuri veda Lietuvos valstybę į demografinę katastrofą, ji turi padėti vaikus auginančioms šeimoms, didindama vaiko pinigus nuo 30 eurų iki 50 eurų, o augantiems be tėvų vaikams padidinti globos išmokas, iš kurių jie turi apmokėti būstą, komunalines išlaidas, pirkti maistą ir darbužius, nuo 152 eurų iki 200 eurų per menėsį.

Valstybė turi indeksuoti socialines išmokas ir socialinių įstaigų finansavimą, susiejant juos su vidutinio mėnesinio atlyginimo augimu.

 

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?