Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” atstovės J.Keburienės kalba medikų mitinge prie Seimo

autorius Solidarumas
keburienee

2018 m. balandžio 26 d. Medikų sąjūdžio rengtame mitinge prie Seimo pasisakė Medicinos įstaigų profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Jolanta Keburienė. Siūlome susipažinti su jos kalba.

 
Šiandien susirinkome čia norėdami pasidžiaugti savo profesine švente, pasididžiuoti savo vienybe, nes šiandien mes vieningi kaip niekada anksčiau,  ir galime visiems garsiai  pasakyti, kad Vienybė, o dar teisybė – mūsų galybė. 
 
O kad profesinė šventė taptų tikra švente, o  nebūtų pažymėta tik kalendoriuje ir tos dienos paminėjimais spaudoje ar familiariuose sveikinimuose , mes reikalaujame pagaliau atsigręžti į sveikatos priežiūros paslaugas teikiančius darbuotojus ir priimti realius, o ne kosmetinius sprendimus. 
 
Šiandien  mes atsakingai teigiame, jog darbo laiką, žinias, dėmesį norime skirti pacientui, o ne paslaugų įkainio skaičiavimui, įstaigų vadovų kontrolei, atlyginimų skaidrinimui ar lėšų paieškoms. Juk tam yra atsakingos institucijos, kodėl medikai turi atlikti jų darbą? Ministrui keista, kad medikų atstovai dalyvaudami darbo grupėse nesupranta  finansų, vadybos, iš kur ateis pinigai ir panašiai. Klausimas kyla ar tikrai mes tai turime suprasti ?  Ar tikrai ir tai yra mūsų darbas? Nors sveikatos sistemos lėšas skaičiuoja bei skirsto kelios institucijos ir kvalifikuoti jų specialistai, bet rezultatas apgailėtinas – mokesčius mokam didžiausius,  ir nei pacientas nei medikas  nėra patenkintas!!!
 
Mes pasisakome  Už  teisę dirbti tiesioginį savo  darbą ir gauti atlyginimą atitinkantį mums tenkančiai atsakomybei.
 
Anot romėnų filosofo Senekos, kai kurių darbų didybę lemia ne tiek mastas, kiek savalaikiškumas, o lietuviai viščiukus skaičiuoja rudenį. Taigi ir mes  kantriai stebėsime kaip atlyginimo didinimo sistema veiks nuo š.m gegužės, vertinsime kokius paruošiamus darbus atlieka Sveikatos apsaugos ministerija, siekdama tvaraus finansavimo užtikrinimo 2019 metais, skaidrios sistemos vadybos ir viešiejų pirkimų, bei darbo krūvio reglamentavimo. Jau šiandien galime pažadėti, kad nesant rezultato į eisenas ar mitingus neketiname vaikščioti, nes būdami medikais puikiai suprantame, kad susiformavusio pūlinio tepalais ir pavilgais neišgydysi, o sistemingai vartojant antibiotikus bakterijos įgauna atsparumą. Imsimės radikalių sveikatos sistemos gydymo priemonių: sėdėsime kabinetuose ir tiesiog lauksime kada Vyriausybės atstovai ateis pas mus paklausti kodėl nevyksta planinės operacijos, kodėl gydytojai neskiria gydymo, o slaugytojos nekeičia tvarsčių ir neleidžia vaistų?
 
Šiandien visi kartu jums  užduodame vieną vienintelį klausimą: Ką pasiūlysite medikams rytoj ? Adekvataus atsakymo nebuvimas bus prilygintas medikų streiko indikacijai. 

 

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?