Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” atstovai dalyvavo Seime svarstant mokesčių reformą

autorius Solidarumas
seimas

2018 m. balandžio 25 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė ir valdybos narys Ričardas Garuolis dalyvavo Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdyje, kuriame Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pristatė naująją mokesčių reformą, kuri Seimui patvirtinus prasidėtų nuo Naujųjų metų.

Seimo komiteto nariai tiek valdančiai koalicijai priklausantys Stasys Jakeliūnas ir Tomas Tomilinas, tiek opozicijai atstovaujantys Rimantas Dagys, Gintarė Skaistė ir Algirdas Sysas kritiškai įvertino Vyriausybės pasiūlymus. Ypač Seimo nariams nepatiko pasiūlymai 2% mažinti įmokas į Sodrą ir įtraukti visus gyventojus į mažiau nei Sodra patikimus privačius II  pakopos pensijų fondus, kurie kaip jau yra atsitikę gali bankrutuoti su visomis gyventojų santaupomis. Juos ginantiems Lietuvos banko atstovams Seimo narys A.Sysas patarė nelaikyti Seimo narių buratinais, kurie tiki, kad užkasus pinigus į žemę iš jų vėliau išaugs pinigų medis.

Vyriausybės pasiūlyta mokesčių reforma toliau bus svarstoma Seimo komitetuose ir vėliau su jų pastabomis ir pasiūlymais bus pateikta balsuoti Seime. 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?