Kviečia Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimai už 2016 metus

autorius Solidarumas

2017 M. KOVO 24 D. SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTERIJA SKELBIA NACIONALINIO ATSAKINGO VERSLO APDOVANOJIMO (TOLIAU – NAVA) KONKURSĄ, kurio metu Nacionaliniais atsakingo verslo apdovanojimais bus pagerbtos pažangiausios įmonės, 2016 m. nuveikusios daugiausiai darbų įmonių socialinės atsakomybės srityje ir labiausiai prisidėjusios prie socialinės atsakomybės principų plėtojimo verslo sektoriuje.

NAVA KONKURSE GALI DALYVAUTI IR BŪTI APDOVANOTOS ĮMONĖS NAVA NOMINACIJOSE:

„Metų darbovietė 2016“ (paraiškos forma) Dėmesio! Paraiškos forma atnaujinta 2017-03-29.

„Metų bendruomeniškiausia įmonė 2016“ (paraiškos forma) 

„Metų aplinkosaugos įmonė 2016“ (paraiškos forma)

Kiekviena iš NAVA nominacijų skirstoma į 3 kategorijas, atskirai apdovanojant: labai mažas, mažas ar vidutines įmones; dideles įmones; tarptautines įmones ar jų filialus/atstovybes, veikiančias Lietuvoje.

Labiausiai pasižymėjusios įmonės pagerbiamos pagrindiniu apdovanojimu – „Socialiai atsakinga įmonė“. 

Šiais metais taip pat bus įteikti papildomi apdovanojimai už 2016 m. pasiekimus moterų ir vyrų  lygybės bei neįgaliųjų integracijos srityse (šioms nominacijoms atskiros paraiškos nėra pildomos, vertinimui bus naudojama informacija iš   „Metų darbovietė 2016“ paraiškos).

Įmonių paraiškas prašome pateikti DOC ir PDF formatais elektroniniu paštu adresu nava@socmin.lt iki 2017 m. balandžio 21 dienos imtinai.

Dėl papildomos informacijos kreipkitės į Darbo departamento Socialinės partnerystės skyrių vyriausiąją specialistę Laurą Gaidienę, tel. +370 706 68253, el. paštas laura.gaidiene@socmin.lt; vedėją Arvydą Ramelį, tel. +370 706 64257, el. paštas arvydas.ramelis@socmin.lt;

 

INFORMACIJA APIE NAVA KONKURSĄ

Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimo nominacijos ir kategorijos, Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimo konkurso organizavimo, vertinimo ir atrankos, vertinimo komisijos darbo organizavimo tvarka nustatyta socialinės apsaugos ir darbo ministro 2013 m. birželio 3 d. įsakyme „Dėl Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimo nuostatų patvirtinimo“Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimo nuostatų pakeitimas.

 

NACIONALINIS  ATSAKINGO VERSLO  APDOVANOJIMAS – tai kasmetinė valstybės institucijų iniciatyva Lietuvoje, kuria siekiama didinti žinomumą apie įmonių socialinės atsakomybės naudą verslui, valstybei ir kiekvienam individui bei skatinti šalies įmones diegti socialinės atsakomybės principus savo veikloje.

Nuo 2013 m. Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimo konkursą organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Ūkio bei Aplinkos ministerijomis bei socialiniais partneriais, jis  finansuojamas iš tikslinių valstybės biudžeto lėšų.

Pagal kiekvieną paraiškų vertinimo kriterijų įvertinami įmonėje nustatyti pagrindiniai įmonių socialinės atsakomybės elementai, pažanga už praėjusius kalendorinius metus ir pažangios praktikos pavyzdžiai.

Šaltinis: http://www.socmin.lt/lt/darbo-rinka-uzimtumas/imoniu-socialine-atsakomybe-isa/nacionalinis-atsakingo-verslo-apdovanojimas.html

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?