Profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė susitiko su Lietuvos verslo konfederacijos prezidentu

autorius Solidarumas
fotosutk kris ric

 

2017 vasario 21 d. Lietuvos profesinės sąjungos Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė ir valdybos narys Ričardas Garuolis susitiko su Lietuvos verslo konfederacijos prezidentu Valdu Sutkumi.

Prezidentas pripažino, kad darbdavių požiūris į profesines sąjungas keičiasi. Tie verslininkai, kurie dar visai neseniai visaip trukdė steigtis profesinėms sąjungoms, dabar jau supranta, kad jos yra socialinis partneris, padedantis geriau žinoti darbuotojų poreikius, pašalinti vidines įtampas ir išvengti konfliktų darbe. V. Sutkus pripažino, kad darbuotojai yra Lietuvos turtas, kurį reikia saugoti ir stengtis, kad iš Lietuvos žmonės neemigruotų, todėl jo vadovaujama verslo konfederacija visada pasisakydavo už atlyginimų didinimą bei minimalios algos kėlimą.

Lietuvos verslo konfederacija mano, kad Lietuva turi tapti aukštą pridėtinę vertę kuriančių produktų ir aukštų atlyginimų šalimi.

Jo ir profesinės sąjungos atstovų nuomonės sutapo dėl to, kad darbuotojų trūkumo problemą reikia spręsti ne įsileidžiant pigius” darbuotojus iš trečiųjų t.y. ES nepriklausančių šalių, o stengiantis sugrąžinti lietuvius iš užsienio bei pertvarkant Lietuvos švietimo sistemą taip, kad ji ruoštų ne bedarbius ir emigrantus, o tokius specialistus, kurie reikalingi Lietuvos verslui.

V.Sutkus pažadėjo paremti visus profesinės sąjungos siūlymus didinant skaidrumą ir mažinant šešėlį”, tame tarpe ir pasiūlymui uždrausti atlyginimų mokėjimą grynaisiais pinigais, nes yra atvejų, kai darbuotojai verčiami pasirašyti, kad gauna didesnį atlyginimą negu jam sumoka darbdavys, ar net jo negauna darbdavių atstovams suklastojus parašus.

Profesinės sąjungos pažadėjo palaikyti Lietuvos verslo konfederacijos veiksmus, siekiant reformuoti sustabarėjusią švietimo sistemą, nepajėgiančią paruošti Lietuvai reikiamų specialistų.

Susitikimas praėjo geranoriškoje aplinkoje, buvo nuspręsta toliau tartis ir bendradarbiauti abiems pusėms svarbiais klausimais.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?