Pritarta susitarimui dėl nacionalinės atlyginimų kėlimo sistemos kūrimo

autorius Solidarumas
IMG 4062

Sausio 13 – ąją vykusiame Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” Valdybos posėdyje vienas svarbiausių svarstytų klausimų – Lietuvos darbdavių konfederacijos pasiūlymas pasirašyti susitarimą dėl Nacionalinės atlyginimų kėlimo sistemos sukūrimo. Šiuo klausimu pasisakė Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Vaidotas Levickis.

„Kalbame apie socialinio dialogo plėtrą, tačiau patį procesą Lietuvoje bando kontroliuoti valstybė. Tuo tarpu senosiose Europos šalyse dialogas vyksta tarp darbdavių ir profsąjungų, o valstybė pasiektus susitarimus įgyvendina”, – sakė V.Levickis.

Tiek profesinės sąjungos, tiek ir verslas suinteresuotas atlyginimo kėlimu, nes labai trūksta darbo jėgos. Tokios pasekmės kilo dėl padėties, kai Lietuva ilgą laiką buvo konkurencinga tik dėl pigios darbo jėgos. Vien tik per paskutinius metus į Lietuvą iš Ukrainos ir Baltarusijos atvyko dirbti apie 46 000 asmenų. Todėl būtina kompleksiškai spręsti atlyginimų kėlimo klausimą.

Be to būtina spręsti ir profesinio orientavimo problemas, nes net 70 proc., vaikų profesiją renkasi ne patys.

Valdyba pritarė, kad susitarimas dėl Nacionalinės atlyginimų kėlimo sistemos sukūrimo yra reikalingas. Tačiau tai labai svarbus klausimas, todėl priimtas sprendimas galutinai apsispręsti Koordinacinėje taryboje.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė pristatė informaciją apie paskutinį Trišalės tarybos posėdį, naujo Darbo kodekso nuostatas, dėl kurių bus deramasi iš naujo.

Taip pat patvirtinta artimiausio Koordinacinės tarybos posėdžio data – vasario 4 d., aptarti kiti einamieji klausimai.

{phocagallery view=category|categoryid=354}

 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?