Kalbėjo apie profesinių sąjungų situaciją Druskininkuose

autorius Solidarumas

2016 m. lapkričio 26 d. vyko Druskininkų savivaldybės profesinės sąjungos “Solidarumas” tarybos posėdis. Posėdyje pasikeista informacija apie profesinių sąjungų situaciją Druskininkuose. Neramina situacija  UAB “Druskininkų autobusų parke”. Profesinės sąjungos pirmininkė Zita Petrulevičienė informavo apie tai, jog įmonėje ketinama trumpinti darbo laiką, mažinti darbuotojų atlyginimus. Įmonės darbuotojai kreipėsi į įmonės akcininkus, informuodami apie situaciją.

Profesinė sąjunga kreipėsi į vadovą, prašydami pradėti  informavimo ir konsultavimosi  su darbuotojais procedūrą. Druskininkų savivaldybės profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkės pavaduotojas Donatas Mizaras sakė, jog stebi situaciją, profesinės sąjungos atstovai būtinai dalyvaus darbuotojų susirinkime.

Tarybos posėdžio metu pasikeista nuomonėmis apie LPS “Solidarumas” 2016 m. rugsėjo 10 d. nutarimo vykdymą, kuriuo rekomenduojama vienyti LPS „Solidarume“ veikiančias tos pačios ūkio šakos ar teritorijoje veikiančias profesines sąjungas.  DSPS „Solidarumas“ įstatai numato, jog organizacija yra atvira, į ją gali įstoti kitos, Druskininkuose veikiančios profesinės sąjungos.

Kalbėta apie klausimus, kurie svarstomi artimiausiame LPS „Solidarumas“ koordinacinės tarybos posėdyje: dėl profesinių sąjungų veiksmų, sprendžiant pajamų didinimo  Lietuvoje problemą  bei  ETUC  “Atlyginimų didinimo” kampanijos; dėl naujojo projekto socialinio dialogo stiprinimui bei  LPS “Solidarumas” turto valdymo.

Parengė

Druskininkų savivaldybės profesinės sąjungos “Solidarumas” pirmininkė Daiva Kvedaraitė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?