Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ siūlo mažinti Seimo narių išeitines išmokas iki 2 mėnesių

autorius Solidarumas
06 17 Seimo rūmai

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ pasisako už išeitinių išmokų mažinimą neperrinktiems kitai kadencijai Seimo nariams.  Politikai eilinį kartą taiko dvigubus standartus – ką tik priėmę naują Darbo kodeksą, sumažinę garantijas ir išeitinės išmokas visiems Lietuvos dirbantiesiems, sau garantijų nemažina ir skiria net 1,8 mln. Eurų išeitinėms išmokoms.

Išeitinių išmokų Seimo nariams skyrimo tvarka patys sau Seimo nariai pasitvirtino Seimo statutu, tam nereikia nei vyriausybės išvadų, nei prezidentės parašo.

Visiems dirbantiesiems, kurie dirba pagal terminuotas darbo sutartis bei iš anksto žino, kad dirbs, pavyzdžiui, tik ketverius metus, išeitinės kompensacijos nepriklauso.

Seimo nariai iš anksto žino, jog jų kadencija gali baigtis po 4 metų ir gali tam ruoštis, kadangi gauna tikrai didelį atlyginimą lyginant su Lietuvos dirbančiųjų vidutiniu atlyginimu.

Per šią kadenciją Seimas nerado laiko sutvarkyti savo išeitinių kompensacijų ir kitų parlamentarų darbo sąlygas reglamentuojančių klausimų, kad jie atitiktų bent minimalius protingumo, proporcingumo ir sąžiningumo kriterijus. Kai visi likusieji dirbantieji moka mokesčius ir išlaiko Seimo narius, sunkiai suduria galą su galu.

Seimo nariai, kaip ir visi kiti valstybės gyventojai, turi prisitaikyti prie galiojančių teisės normų. Kadangi jie gerokai sumažino dirbančiųjų garantijas, yra teisinga ir logiška susimažinti išeitines išmokas ir patiems Seimo nariams.

Todėl Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ siūlo mažinti Seimo narių išeitines išmokas tokia tvarka:
      
-Išdirbusiems Seime visą kadenciją, išmokėti 2 mėnesių darbo užmokesčio išeitinę pašalpą;
            
-Išdirbusiems daugiau kaip pusė kadencijos – 1 mėnesio išeitinę išmoką;

Kontaktai:
LPS „Solidarumas”
Tel.: 8 5 2621743

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?