Sąjūdiečiai palaiko mokytojų reikalavimus

autorius Solidarumas

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas“, o taip pat ir kitos švietimo profesinės sąjungos, organizuojančios mokytojų streiką, gavo Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus tarybos kreipimąsi „Dėl visuotinio mokytojų streiko nuo 2016 m. vasario 22 d.“. Jame valdžios institucijų reikalaujama vykdyti mokytojų reikalavimus. „Dėkojame Jums, gerbiamieji mokytojai, už tarnystę Lietuvai, ir visiškai pritariame Jūsų reikalavimams. Nuoširdžiai linkime, kad Jūsų lūkesčiai išsipildytų“, – teigiama rašte.

Kreipimasis adresuojamas Prezidentei, Seimo Pirmininkei, Ministrui Pirmininkui, Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkei, Seimo nariams, Pasaulio lietuvių bendruomenės seimo nariams Lietuvos mokytojams ir žiniasklaidai.

„Carizmo priespaudos metais, kai į Lietuvą rašytinį lietuvišką žodį gabeno knygnešiai, ir tada lietuviško rašto lietuvius mokė mokytojai.

Nuo 1941-ųjų tremtinių ešelonai su daugybe mokytojų dundėjo į Rytus: gulaguose, kalėjimuose mokytojai buvo niekinami, žudomi, verčiami dirbti sunkiausius darbus. Jų kaltė buvo ta, kad Lietuvos vaikus mokė skaityti, rašyti, mylėti Dievą ir savo Tėvynę.

Nuo pat Sąjūdžio pradžios mokytojai ir jų mokiniai dalyvavo šio judėjimo veikloje. Vėliau didžiavosi atkurta Nepriklausomybe, o iškilus pavojui, stojo jos ginti. Prie Parlamento, televizijos bokšto, radijo ir televizijos komiteto, kitų svarbių objektų, jie stovėjo gyvoje barikadoje ir buvo pasirengę aukotis dėl Lietuvos Nepriklausomybės“, – dėsto kreipimosi autoriai.

Kreipimąsi pasirašo Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus tarybos pirmininkas L. Kerosierius, atsakingasis sekretorius A. Budriūnas, Socialinės ir ekonomikos grupės pirmininkė R. Jakučiūnienė, tarybos narė A. Markūnienė ir dar 35 tarybos nariai.

Parengta pagal LŠDPS inf.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?