Su Pakruojo rajono savivaldybės vadovais aptartos UAB „Pakruojo šiluma“ darbuotojų problemos

autorius Solidarumas

Rugsėjo 15 dieną LPS „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė, pavaduotojas Rimtautas Ramanauskas ir atsakingoji sekretorė Jovita Pretzsch lankėsi Pakruojo rajono savivaldybėje ir UAB „Pakruojo šiluma“.

Pakruojo rajono savivaldybėje LPS „Solidarumas“ atstovai susitiko su mere Asta Jasiūniene,  administracijos direktoriumi Virginijumi Grigoniu, administracijos direktoriaus pavaduotoju Justinu Jasiukaičiu ir UAB „Pakruojo šiluma“ direktoriumi Jonu Bumeliu. Susitikime taip pat dalyvavo UAB „Pakruojo šiluma“ darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas Vytautas Kazokaitis.

Susitikimo Pakruojo savivaldybėje metu kalbėta apie UAB „Pakruojo šiluma“ darbuotojų darbo užmokestį. Įmonėje dirba 36 darbuotojai, kuriems jau 6 metai nėra didinti atlyginimai. Pakruojo miesto merė pritarė tam, kad būtų didinami įmonės mažiausiai uždirbančių darbuotojų darbo užmokesčiai ir kad tam reikia ieškoti galimybių. Savivaldybė šiuo metu neturi tam lėšų, todėl kaip vieną iš galimybių siūlo įmonės vadovui mažinti darbuotojų etatus, dėl ko prieštarautų profesinė sąjunga „Solidarumas“.

UAB „Pakruojo šiluma“  profsąjungiečiai turėjo galimybę lankytis įmonės gamybinėse ir administracijos patalpose. Įmonėje įrengta moderni biokuro katilinė, taip pat yra alternatyvus dujų katilas. Lankantis gamybinėse  patalpose buvo jaučiamas ūkiškumas ir darbo procesų išmanymas. Įmonės vadovas Jonas Bumelis pasakojo, kad šiuo metu yra ruošiamas naujas Kolektyvinės sutarties projektas, jau esančios kolektyvinės sutarties pagrindu.

Parengė Jovita Pretzsch
{phocagallery view=category|categoryid=250}

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?