Daugiau kaip 1000 mokytojų susirinko į mitingą prie Vyriausybės

autorius Solidarumas
IMG 6834

Trečiadienį, birželio 18 dieną prie Vyriausybės pastato Vilniuje į mitingą susirinkimo mokytojai iš visos Lietuvos. Pedagogai reikalavo didinti švietimo finansavimą, paruošti ilgalaikę mokytojų atlyginimų kėlimo programą, garantuoti saugias sąlygas švietimo įstaigose.

Švietimo ir mokslo ministerijos išplatintame pranešime ministras Dainius Pavalkis teigia, kad palaiko tiek visos Europos, tiek Lietuvos pedagogų profesinių sąjungų siekį dėl kokybiškesnio ugdymo ir geresnių mokytojų darbo sąlygų, didesnio švietimo finansavimo. „

„Švietimui skiriamos lėšos yra investicija į žmogiškąjį kapitalą, todėl pagrįstai išreiškiamas susirūpinimas dėl šių išlaidų lygio išlaikymo ir didinimo perspektyvų. Išties labai dažnai bendraujame su mūsų socialiniais partneriais ir kartu ieškome sprendimų. Finansavimo didinimas numatytas ir Seimo patvirtintoje Valstybinėje švietimo strategijoje, iki 2022 m. pasiekiant 6 proc. BVP švietimui“, – sakė ministras D. Pavalkis.

Ministras informavo, kad planuodama kitų metų švietimo biudžetą, ministerija teikia papildomą lėšų poreikį pedagogų darbo apmokėjimo gerinimo priemonėms 2015 m. Siekiama padidinti mažiausiai uždirbančių mokytojų algas. Prioritetas bus teikiamas ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų darbo apmokėjimo sąlygoms gerinti.

Dieną prieš mitingą Lietuvos švietimo profesinių sąjungų jungtinė atstovybė susitiko su LR Švietimo ir mokslo ministru Dainiumi Pavalkiu ir įteikė pasirašytus profesinių sąjungų reikalavimus.
{phocagallery view=category|categoryid=237}

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?