Nelegalūs taksi gali užimti net apie 40 procentų rinkos

autorius Solidarumas

Vasario 20 – ąją Vilniuje vyko Vežėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ inicijuota akcija, skirta atkreipti dėmesį į nelegaliai dirbančias taksi įmones ir taksi vairuotojus. Prieš akciją vykusioje spaudos konferencijoje Vežėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdybos narys Gediminas Sabaitis informavo, jog šiuo metu Vilniuje nelegalūs taksi gali užimti net apie 40 procentų rinkos.

Spaudos konferencijoje dalyvavo Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jašinskienė, Vežėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas Petras Grėbliauskas, sostinės taksi vežėjų asociacijos „Sosveta“ vadovas Romualdas Bieliauskas bei Taksi paslaugų teikėjų asociacijos pirmininkas Ričardas Kriukovas.

„2012-ais metais vykusios kratos Vilniaus taksi bendrovėse problemų neišsprendė. Vilniaus savivaldybei pradėjus kištis į verslą, įsteigus savo taksi bendrovę, likę vežėjai yra skriaudžiami“,- sakė G. Sabaitis.

Vežėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdybos narys Gediminas Sabaitis pranešė, kad profesinė sąjunga yra parengusi ir įvairioms valdžios institucijoms pristačiusi pasiūlymus kaip sutvarkyti taksi rinką.

Vežėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas ir Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ vyriausiasis teisininkas Petras Grėbliauskas informavo, jog Vilniaus savivaldybės taksi veiklą tikrinantys pareigūnai daugiau kontroliuoja ne miesto savivaldybės įsteigtą taksi bendrovę, o visas kitas ir priekabiauja prie smulkiausių dalykų.

Sostinės taksi vežėjų asociacijos „Sosveta“ vadovas Romualdas Bieliauskas pratęsė mintį, jog kitos taksi įmonės yra skriaudžiamos, nors tesiekia, kad vairuotojai galėtų dirbti ir užsidirbti.

Taksi paslaugų teikėjų asociacijos pirmininkas Ričardas Kriukovas pasakojo, kaip atskirti nelegalų taksi. Pirmiausia – įprasti, balti automobilio registracijos numeriai, antra, dažniausiai magnetiniai, nuimami taksi skiriamieji ženklai.

Vežėjų profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdybos narys Gediminas Sabaitis pabrėžė, kad šia akcija siekiama atkreipti valdžios dėmesį į vis labiau besiplečiančią nelegalių taksi įmonių veiklą ir išjudinti šią problemą iš mirties taško.

Nepavykus rasti bendros kalbos su valdžia, ketinama rengti gerokai didesnę akciją.

Vežėjai savo pasiūlymus įteikė Lietuvos Respublikos prezidentei Dalei Grybauskaitei, Ministrui pirmininkui Algirdui Butkevičiui bei Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei.
{phocagallery view=category|categoryid=209}

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?