„Vilniaus viešojo transporto” darbuotojai tęsia kovą

autorius Solidarumas

2013 gruodžio 12 d. Vilniuje vyko visuotinis UAB „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojų susirinkimas. Įmonės konferencijų salė vos  talpino visus norinčius dalyvauti. Į susitikimą su įmonės darbuotojais atvyko Vilniaus m. meras Artūras Zuokas. Jis atėjo su gera žinia – savivaldybės tarybai pavyko surasti lėšų ir jau šiomis dienomis vairuotojai, šaltkalviai ir kiti darbuotojai  gaus atlyginimus už spalio mėnesį.

Iki Kalėdų turėtų būti sumokėti atlyginimai ir už lapkričio mėnesį. Meras priminė VVT darbuotojams, jog per eilę metų susidariusę įmonės skolą pavyko sumažinti nuo 180 milijonų Lt iki 109 milijonų Lt. Vadinasi  įmonės ir Vilniaus viešojo transporto reforma vykdoma teisinga kryptimi. Anot mero, dar viena gera žinia yra ta, kad 2014 m. respublikos biudžete numatoma ženkliai daugiau lėšų skirti Vilniaus miestui, nei iki šiol. Tai leis atkurtiVilniaus m. savivaldybei  priklausančių įmonių finansinę padėtį.

Susirinkime buvo kalbėta ir apie derybas dėl kolektyvinės sutarties. Dėl daugelio dalykų sutarta, tačiau esminis klausimas – dėl atlyginimų, yra įstrigęs. Mat, sujungus Vilniaus autobusų ir troleibusų parkus, išliko nemažas atlyginimų skirtumas. Derantis dėl naujosios kolektyvinės sutarties, VVT darbuotojai siekia, kad atlyginimo koeficijantas už vienodą darbą būtų visiems vienodas, tačiau nemažinant, o padidinant tiems, kurių buvo mažesnis.

Visuotinį darubotojų susirinkimą organizavo ir pravedė įmonės profesinės sąjungos lyderiai: Jonas Dekaminavičius, Algirdas Markevičius, Jonas Petraška. Susirinkime dalyvavo LPS „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jašinskienė, VVT generalinis direktorius Gintaras Nakutis, generalinio direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Romualdas Striška.

2013 m. gruodžio 17 d., 11 val. organizuojamas mitingas prie Vilniaus miesto savivaldybės.

Atsakingi asmenys:

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojų profesinės sąjungos tarybos įgaliotas, Transporto darbuotojų profesinių sąjungų federacijos pirmininkas Jonas Petraška, telefonai: 2738623, 868617384, e.p.: petraska@vap.lt ir

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas
Jonas Dekaminavičius,  tel. 865544038
{phocagallery view=category|categoryid=191}

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?