Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas” minėjo Tarptautinę darbo ir darbininkų globėjo Šv.Juozapo dieną

autorius Solidarumas
geguz2

https://lps.lt/2027-kvieciame-pamineti-tarptautine-darbo-ir-darbuotoju-solidarumo-diena-prie-vyriausybes-rumu

2018 m. gegužės 1 d. Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ prie Vyriausybės rūmų Vilniuje minėjo Tarptautinę darbo ir darbininkų globėjo Šv.Juozapo dieną. Šį minėjimą surengė profesinės sąjungos ir Lietuvos socialdemokratų partija. Profesinės sąjungos pirmą kartą po kelerių metų vėl kartu su Lietuvos socialdemokratų partija minėjo Gegužės 1-ąją, nes šiuo metu socialdemokratų partijoje vykstantis atsinaujinimas teikia vilčių, kad ši partija vėl grįš prie socialdemokratinių vertybių ir gins darbuotojų, o ne darbdavių interesus.

Minėjimo metu vyko koncertas, kurį nemokamai surengė Eurovizijos konkurse dalyvavę jaunieji atlikėjai. Pertraukų metu vyko dvi diskusijos. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė vedė diskusiją apie profesinių sąjungų svarbą, kurioje dalyvavo Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkės pavaduotojas Rimtautas Ramanauskas, Seimo nariai Algirdas Sysas ir Gediminas Vasiliauskas ir kiti profesinių sąjungų atstovai. Kitoje diskusijoje apie Lietuvos socialinę padėtį Europos kontekste pasisakė Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdybos narys Ričardas Garuolis. 

Nemaloniai renginio dalyvius nustebino Europos komisijos komisaras, socialdemokratas Vytenis Andriukaitis savo kalboje po diskusijų pareiškęs, kad Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovo Ričardo Garuolio pastaba, kad visos Lietuvos valdžios per 27-ius Lietuvos Nepriklausomybės metus, nepriklausomai nuo to ar jos vadinasi liberalais, konservatoriais ar socialdemokratais, dirbo darbdavių, o tiksliau pačių blogiausių darbdavių, susikūrusių savo gerovę bedradarbiaujant su korumpuotais politikais, interesams, yra neteisinga, nors būtent socialdemokratų partija priėmė darbuotojams nenaudingą naująjį Darbo kodeksą. Žiūrėti daugiau: https://lps.lt/2027-kvieciame-pamineti-tarptautine-darbo-ir-darbuotoju-solidarumo-diena-prie-vyriausybes-rumu

Eurokomisaras pareiškė, kad jis leidžiantis tokias, jo nuomone, neteisingas mintis, nes gyvename demokratinėje visuomenėje, bet davė suprasti, kad į profesinių sąjungų kritiką jis ir toliau atsižvelgti neketina.  

Tarptautinės darbo ir darbuotojų solidarumo dienos, kuri kilo kovojant už 8 valandų darbo dieną, minėjime dalyvavo Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ nariai iš Kėdainių, Elektrėnų, Ignalinos, Kauno, Vilniaus ir kitų miestų. Minėjimo metu dalyvai buvo nemokamai vaišinami kareiviška koše. Panašūs profesinių sąjungų renginiai vyko ir kituose Lietuvos miestuose.

geg 1 rimt krist

 geg 1 as

 

Daugiau nuotraukų žiūrėti: https://www.facebook.com/lpssolidarumas/photos/pcb.1625692430818554/1625689614152169/?type=3&theater

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?