Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” koordinacinės tarybos narių skaičius auga

autorius Solidarumas
kebur koor

2018 m. balandžio 21 d. Vilniuje vyko Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ koordinacinės tarybos posėdis. Posėdis prasidėjo džiugiu sprendimu.

 
Koordinacinė taryba buvo papildyta naujais nariais. Jais tapo Nacionalinio vėžio instituto profesinės sąjungos pirmininkė Gerda Volkovienė ir jos pavaduotoja Jekaterina Šemetova-Pocė. Šioje kažkada pavyzdinėje gydymo įstaigoje, kuri kaip institutas priklauso ne Sveikatos apsaugos, o Švietimo ir mokslo ministerijai, darbuotojai įkūrė profesinę sąjungą, neapsikentę mažiausių tarp medicinos darbuotojų atlyginimų Lietuvoje. Šiuo metu Nacionaliniame vėžio institute profesinės sąjungos nariais yra virš 450 iš 900 darbuotojų ir ruošiamasi pasirašyti kolektyvinę sutartį.
 
Visus koordinacinės narius džiugina pastaruoju metu padidėjęs medikų noras vienytis į profesines sąjungas. Į Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ nariu tapo Teismo medicinos darbuotojų profesinės sąjunga. Jos pirmininkas Giedrius Kisielius papasakojo, kad darbuotojai praėjusių metų pabaigoje atgaivino prieš daugelį metų įkurtos profesinės sąjungos veiklą, nes suprato, kad tik jos dėka gali išspręsti savo darbo problemas.
 
Jolanta Keburienė, vadovaujanti Medicinos įstaigų darbuotojų profesinei sąjungai, pranešė, kad vis daugiau profesinių sąjungų steigiasi gydymo įstaigose ir artimiausiu laiku Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ narių skaičius ženkliai išaugs bei pakvietė į medikų mitingą Vilniuje, kuris vyks balandžio 26 dieną. Žiūrėti: https://www.lps.lt/naujienos/lps-naujienos/2022-kvieciame-i-mitinga-balandzio-26-d-vilniuje
 
Po to prof. Romas Lazutka kalbėjo apie neseniai Vyriausybės paskelbtą mokesčių reformą. Nors bus sumažinti mokesčiai darbuotojams ir padidės jų atlyginimai, bet tai iš esmės nesumažins socialinės nelygybės Lietuvoje, kuri yra viena didžiausių Europoje, o valstybės biudžetas gaus mažiau pajamų todėl kils kliūčių didinant viešąsias paslaugas teikiančių darbuotojų t. y. medikų, mokytojų, policininkų ir kitų atlyginimus. Profesorius nurodė, kad 2% sumažinus Sodros įmokas ateityje pensijos bus santykinai dar mažesnės nei dabar. Daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas/romas-lazutka-vyriausybes-pristatytos-reformos-verslui-o-ne-zmogui.d?id=77721463
 
Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkei Kristinai Krupavičienei kelia nerimą ar perduodant darbuotojams mokesčių mokėjimą nesąžiningi darbdaviai nesumažins jiems atlyginimų, kaip tai įvyko Rumunijoje.
 
Koordinacinė taryba, uždavusi klausimus prof. R.Lazutkai ir padiskutavusi, priėmė pareiškimą dėl planuojamos mokesčių reformos. Žiūrėti: https://www.lps.lt/naujienos/lps-naujienos/2020-lietuvos-profesines-sajungos-solidarumas-pareiskimas-del-mokesci-reformos
 
Vėliau buvo apsvarstyti ir patvirtinti naujieji Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ įstatai, aptartas pasiruošimas Gegužės 1-osios minėjimui ir rinkiminiam profesinės sąjungos suvažiavimui, kuriame vasarą bus išrinkta naujoji vadovybė bei kiti organizaciniai klausimai.  
 
vezio vadov
 

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?